Se on siinä! Huuhkajat etenee EM-kisoihin – näin kisapaikan sinetöinyt ottelu eteni

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue voi varmistaa perjantaina historiallisen EM-kisapaikan. MTV Urheilu seuraa Huuhkajien ja Liechtensteinin välisen ottelun tapahtumia.

Seuranta: Suomi - Liechtenstein, 3-0 (1-0, 2-0)

Kello 20.51: Huuhkajat menee EM-kisoihin! Tämä oli liveseuranta tällä kertaa, kiitokset seurasta. Suomi kohtaa vielä maanantaina Kreikan EM-karsintojen päätösottelussa.

90+3: Bastien puhaltaa pilliin ja Suomi menee kisoihin! Pukki ja Tuominen johdattavat Huuhkajat historialliseen ensimmäiseen EM-kisapaikkaan.

90+1. min: Liechtenstein vaihtaa, Meier penkille ja Sele kehiin.

83. min: Molemmat joukkueet vaihtavat. Suomelta kaksi osumaa iskenyt Pukki vaihtoon ja Rasmus Karjalainen sisään. Liechtensteinilta Kardesoglu kentälle ja Frick penkille.

79. min: Joni Kauko tempaisee, mutta pallo kimmokkeen kautta ohi maalin. Kulmapotkun jälkitilanteesta mennään jälleen kulmalipulle. Liechtenstein selvittää.

78. min: Suomi vaihtaa toisen kerran. Loisto-ottelun pelannut Soiri penkille ja Simon Skrabb kehiin.

75. min: Pukkiparty vain jatkuu! Pukki siirtää Suomen jo 3-0 johtoon uransa 24. maajoukkueosumalla. Ensimmäinen yritys pelastetaan maaliviivalta, mutta Pukki laittaa jatkopallon sisään.

73. min: Liechtenstein vaihtaa, Polverino kentätä pois ja Gubser tilalle.

71. min: Suomi vaihtaa, kapteeni Tim Sparv sivuun ja Joni Kauko kehiin.

68. min: Suomella jälleen paikka, kun Arajuuri puskee pallon yli maalin.

63. min: Pukkiparty! Teemu Pukki iskee pallon pilkulta maaliin ja peli on 2-0 Suomelle!

62. min: Huuhkajien Jasse Tuomisella loistopaikka, mutta Büchel torjuu. Seuraavasta tilanteesta Soiri murtautuu laidalta ja hänet kaadetaan. Suomelle pilkku!

60. min: Tunti takana Huuhkajien jännitysnäytelmää. Maalintekoyritykset Suomelle 13-1. Pallonhallinta samaten 71-prosenttisesti Suomelle. Huuhkajien syöttöprosentti edelleen pysynyt yli 90:n.

55. min Lod laukoo boksin ulkopuolelta, pallo reilusti maalista yli. Lod pääsee kokeilemaan toistamiseen Soirin loistavasta syötöstä, mutta laukaus ohi maalin.

50. min: Soirille pelataan loistava syöttö linjan väliin, mutta suomalaislaituri ei aivan ehdi palloon.

47. min: Huuhkajat erittäin lähellä 2-0 -osumaa heti toisen puoliajan alkajaisiksi. Tuominen puskee kulmapotkusta tolppaan ja Liechtenstein selvittää jatkotilanteenö.

46. min: Toinen puoliaika on käynnissä! Karsintalohkon toisessa alkuillan ottelussa Kreikka johtaa vieraissa Armeniaa vastaan 1-0 ensimmäisen jakson jälkeen. Armenian on pakko voittaa ja Suomen menettää pisteitä, mikäli se mielii kisoihin. Bosnia ja Hertsegovina kohtaa myöhemmin illalla Italian.

Kello 19.52: Poliisi ohjeisti suomalaisfaneja ikonisen Havis Amanda -patsaan huonosta kunnossa. Suomalaiset kerääntyivät juhlimaan Leijonien kevään MM-kultaa patsaan luokse ja fanien odotetaan kerääntyvän samalla tavalla perinteiseen paikkaan.

45. min: Ensimmäinen puoliaika on pelattu. Huuhkajat on kiinni EM-kisapaikassa Jasse Tuomisen osumalla.

43. min: Raitalalle pelataan loistava keskityspaikka ja Robin Lod puskee maalin katolle. Kamara kolauttaa ikävästi päänsä Lodin kanssa, mutta pystyy jatkamaan ottelua.

40. min: Soiri kääntää keskelle ja Pukki on ohjaamassa. Tilanteesta lopulta kulmapotku. Jatkotilanteesta Liechtenstein on päästä läpiajoon, mutta Suomen puolustus hoitaa tilanteen.

38. min: Pukilta napakka laukaus boksin ulkopuolelta, mutta Benjamin Büchel torjuu tilanteen kulmapotkuksi. Liechtenstein selvittää tilanteen.

36. min: Tuominen jälleen tekopaikassa, mutta nosto läheltä reilusti yli maalin.

33. min: Liechtensteinilla ensimmäinen maalipaikka, mutta Suomen maalia vartioiva Lukas Hradecky torjuu löysän laukauksen helposti.

31. min: Liechtensteinilla kulmapotku, mutta Suomen puolustus purkaa.

25. min: Jälleen vaarallinen paikka, kun Tuominen pääsee boksissa palloon. Tällä kertaa laukaus jää kuitenkin tekemättä.

21. min:Jasse Tuominen iskee Huuhkajat 1-0 johtoon! Pukin laukaus estetään, jonka jälkeen Tuominen pääsee siirtämään pallon verkkoon. Osuma on Tuomiselle maajoukkueuran ensimmäinen.

15. min: Tilastot ensimmäisen vartin jälkeen selvästi Suomelle. Pallonhallinta 77-23 -prosenttisesti Huuhkajille ja maalipaikat 3-0. Syöttöprosentti Suomella kova 92 ja Liechtensteinilla vaatimaton 56.

12. min: Huuhkajat pitää painetta ylhäällä Liechtensteinin puolustusalueella. Pukki yrittää murtautua laidasta, mutta tie on suljettu. Hetkeä myöhemmin Jasse Tuominen tulee toiselta puolelta, mutta veto päin puolustajaa.

6. min:  Pyry Soiri laittaa pallon maaliin, mutta tilanne on paitsio. Suomella on selvä hallinta ottelussa.

Kello 19.00: Bastien puhaltaa pilliin. Ottelu on käynnissä!

Kello 18.55: Joukkueet saapuvat kentälle ja on kansallishymnien vuoro. Ottelun erotuomarina toimii ranskalainen Benoît Bastien.

Fanit täyttävät Töölön stadionin ja mieletön kisahuuma vain kasvaa – MTV Töölössä, jonne urheiluväen katseet ovat nyt kohdistuneet 5:22

Kello 18.50: Helsingin kisakatsomoon Kansalaistorille on kerääntynyt runsaasti väkeä seuraamaan ottelua.MTV Uutiset Live on paikalla Kansalaistorilla sekä stadionin ulkopuolella aistimassa tunnelmaa ennen ottelun alkua.

Kello 18.30: Puoli tuntia ja ottelu käynnistyy Telia 5G Areenalla.

Kello 18.05: Huuhkajien tilanne on herättänyt kiinnostusta myös rapakon takana. Erityisesti suomalaisten villit juhlintatavat herättävät suurta kummastusta. MTV Urheilun toimittaja Anssi Shemeikka kirjoitti kommentissaan suomalaisfanien mahdollisista reaktioista EM-kisapaikan varmistuessa.

Kello 17.50: Huuhkajien kokoonpano on julkaistu. Jasse Tuominen aloittaa Teemu Pukin kanssa hyökkäyksessä. Mielenkiintoa Huuhkajien kokoonpanossa tuo vasempana pakkina aloittava Juha Pirinen. Pelikuntonsa kanssa tuskaillut Tim Sparv on avauskokoonpanossa.

Näin Sami Hyypiä veikkaa historiallisen pelin päättyvän –"Kun paineet ovat kovat, pelaajille voi olla vaikeaa ajatella peliä muiden joukossa" 5:46

Kello 17.40: Jalkapallolegenda Sami Hyypiä vieraili torstaina Tulosruudussa ennakoimassa Huuhkajien tulevaa ottelua. Vierailun voit katsoa yllä olevalta videolta.

Huuhkajafanit marssivat kohti stadionia 2:15

Kello 17.35: MTV:n Viiden jälkeen -ohjelma oli mukana Huuhkajien fanien mukana marssilla kohti Telia 5G Areenaa. Poliisin tietojen mukaan kulkueessa oli noin 1500 henkilöä.

Kello 17.30: Huuhkajat ovat saapuneet Telia 5G Areenalle. Ottelun alkuun on aikaa puolitoista tuntia.

Kello 17.20: Huuhkajien ottelu on saanut fanit liikkeelle. Peliä edeltävä marssi keräsi mielettömän määrän väkeä.

Kello 17.10: Aiemmin Palloliiton puheenjohtajanakin toiminut tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myös mukana vahvasti Huuhkajien matkassa.

Kello 17.05: Kisapaikka on aiemmin ollut lähellä. Kultaisen sukupolven mukana olleet C Moren asiantuntijat Mika Väyrynen ja Mikael Forssell puntaroivat nyky-Huuhkajien matkaa kohti kisapaikkaa.

Kello 17.00: Tervetuloa liveseurannan pariin! Tänään voi olla yksi suomalaisen jalkapallohistorian merkittävimmistä päivistä. Huuhkajat varmistaa voitolla satavarmasti paikan ensi kesän EM-kilpailuihin.