Huuhkajat avasi EM-turnauksen häikäisevällä voitolla – näin dramaattinen Tanska-ottelu eteni

Huuhkajat otti upean 1-0-voiton Tanskasta EM-kisojen avausottelussaan. MTV Urheilu seurasi dramaatista ottelua hetki hetkeltä.

Tanska-Suomi 0-1 (0-0)

2. jakso

Ottelu on päättynyt! Suomi voittaa Tanskan 1-0-lukemin Joel Pohjanpalon maalilla! Olipahan dramaattinen ja tunteikas ilta.

90. min: Tanska painostaa hurjasti, mutta Suomi kestää!

90. min: Lisäaikaa pelataan neljä minuuttia!

89. min: Suomi joutuu vaihtamaan, kun Jukka Raitala ei pysty jatkamaan. Leo Väisänen rientää kentälle.

87. min: Jälleen tyhjä maali Tanskalla, mutta Suomi kestää jollain ihmeellä tämänkin tilanteen. Jukka Raitala jää tilanteen jälkeen pitämään jalkaansa.

84. min: Suomi vaihtaa: Maalintekijä Joel Pohjanpalo jättää kentän. Marcus Forss ottaa Pohjanpalon paikan.

81. min: Tanskalta todella vaarallinen keskitys ja Suomen maali ammottaa jo tyhjyyttään. Jere Uronen liukuu kuitenkin viime hetkellä eteen! Mahtavaa uhrautumista!

79. min: Braithwaite päihittää O'Shaughnessyn juoksukilvassa suvereenisti, mutta tanskalaistähden keskitys liitää suoraan Hradeckylle.

76. min: Suomi vaihtaa: Pukki ja Sparv pois, Joni Kauko ja Rasmus Schüller kentälle.

74. min: Lukas Hradecky torjuu Pierre-Emile Höjbjergin rankkarin! Huuhkajat johtaa yhä 1-0!

73. min: Pilkku! Paulus Arajuuri liukuu pallon pois Yussuf Poulsenilta, mutta tuomari Andrew Taylor katsoo Arajuuren rikkoneen.

69. min: Daniel Wassin vuoro kokeilla laukaustarkkuuttaan, mutta hänenkin kutinsa suuntautuu liian korkeana yli maalin.

67. min: Tanska on ottanut Suomen maalin jälkeen ottelun jälleen hallintaansa. Suomen puolustus pitää kuitenkin Tanskan pois vaarallisilta maalipaikoilta.

63. min: Tanska tekee tuplavaihdon. Kapteeni Simon Kjär ja Jonas Older Wind poistuvat ja Jannik Vestergaard ja Andreas Skov Olsen saapuvat kentälle.

59. min: MAALI! SUOMI 1-0! Huuhkajien ensimmäinen kunnollinen hyökkäys tuottaa heti maalin! Jere Urosen tarkka keskitys löytää Joel Pohjanpalon, joka nikkaa pallon verkkoon.

58. min: Kamara kääntyy rohkeasti Suomen boksin tuntumassa, mutta kosketus on hieman liian kova. Delaney pääsee laukomaan, mutta yli painuu.

55. min: Tanska rynnii nyt jatkuvasti kohti Suomen maalia. Toistaiseksi Suomi kestää kuitenkin tanskalaisten yritykset.

52. min: Eriksenin tilalle saapunut Jensen pääsee laukomaan tulisesti. Voimakas laukaus nousee kuitenkin liiaksi yli maalin.

51. min: Tim Sparv on ottelun toinen varoitettu pelaaja. Sparv kaataa Poulsenin sääntöjen vastaisesti.

48. min: Poulsen hakee keskitystä oikealla laidalla, mutta O'Shaughnessy saa jalkansa väliin. Suomi selvittää tilanteesta seuranneen kulmapotkun kunnialla.

46. min: Sparv menettää pallon vaarallisesti ja Delaney pääsee laukomaan. Arajuuri saa kuitenkin jalkaansa väliin.

Toinen jakso on käynnissä!

1. jakso

Klo 21.38: Lähteiden mukaan Christian Eriksen pystyi puhumaan ja keskusteli sairaalavuoteltaan Tanskan joukkueen kanssa.

45.00: Ensimmäinen jakso on nyt päättynyt! Seuraavaksi pidetään viiden minuutin tauko ennen kuin toinen jakso käynnistyy.

45. min: Ensimmäisellä puoliajalla pelataan vielä kaksi lisäminuuttia.

Ottelu on jälleen käynnissä!

Kello 21.30: Mathias Jensen ottaa Eriksenin paikan kentällä.

Klo 21.20: Tilanne on varmasti haastava molempien joukkueiden pelaajille. Kuinka pelaajat pystyvät kokoamaan ajatuksensa Eriksenin pelottavan tuupertumisen jälkeen?

Klo 21.16: Tanskan pelaajat saapuvat kentälle lämmittelemään. Koko yleisö ja Suomen joukkue taputtavat seisaaltaan tanskalaisille.

Klo 21.12: UEFA ilmotti, että ottelu pelataan normaalisti loppuun jo tänään. Molemmat joukkueet ilmaisivat halunsa pelata ottelun loppuun. Peli jatkuu kello 21.30.

Klo 20.50: Sekä Suomen että Tanskan kannattajat huutavat stadionilla Christian Eriksenin nimeä.

Klo 20.28: UEFA:n tietojen mukaan Christian Eriksenin tila on vakaa ja hänet on kiidätetty sairaalaan. Joukkueet ovat pitäneet kriisipalaverin yhdessä tuomareiden kanssa. UEFA tiedottaa asiasta lisää klo 20.45.

Klo 20.15: Erinäisten lähteiden mukaan Eriksen oli tajuissaan, kun hänet kuljetettiin kentältä. Kickerin mukaan lääkärit näyttivät peukkua kuljettaessaan Eriksenia hoidettavaksi.

Klo 20.03: Katsojia pyydetään pysymään paikallaan niin kauan, kunnes toisin ilmoitetaan.

Klo 20.03: Joka tapauksessa lienee selvää, että Eriksenin tilanne on tällä hetkellä vakava. 29-vuotiasta tähtipelaajaa elvytettiin ekntän pinnassa useita minuutteja ennen kuin hänet kuljetettiin hengityslaitteessa pois kentältä.

Klo 20.00: Stadionilla vallitsee synkkä epätietoisuus Eriksenin tilanteesta ja ottelun kohtalosta. Itse asiassa ottelulla ei vaikuta olevan tällä hetkellä kenellekään paikalla olevalle mitään merkitystä niin kauan kuin Eriksenin kunnosta ei ole mitään tietoa.

Klo 19.59: UEFA ilmoittaa, että ottelu on keskeytetty.

Klo 19.58: Nyt myös Eriksen kuljetetaan paareilla pois kentältä. Eriksenin vierellä kävelevät niin joukkuetoverit kuin lääkintähenkilökuntakin pidellen näköesteitä.

Klo 19.55: Suomen joukkue marssii pukutiloihin. Myös tuomarit siirtyvät stadionin uumeniin.

Klo 19.55: Markku Kanerva ja Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand neuvottelivat yhdessä erotuomari Anthony Taylorin kanssa, miten tilanteessa pitäisi toimia. Toistaiseksi ottelu on ollut keskeytettynä jo toistakymmentä minuuttia.

Klo 19.50: Tanskan pelaajat ovat kerääntyneet Eriksenin ympärille antaakseen näkösuojaa. He ovat silmin nähden järkyttyneitä. Osa pelaajista on jopa kyynelissä. Myös Suomen pelaajat ovat järkyttyneitä. Eriksenia hoidetaan yhä kentällä.

Klo 19.46: Ottelu joudutaan keskeyttämään. Eriksenia elvytetään tällä hetkellä kentällä. Tunnelma Parkenilla on järkyttynyt.

42. min: Christian Eriksen tuupertuu äkillisesti kentän pintaan ja näyttää menettäneen tajuntansa. Tuomari viittoilee lääkintätiimin nopeasti kentälle. Stadion hiljenee.

39. min: Tanska luo jälleen vetopaikan Braithwaitelle. Tanskalaiskärjen pyssy viuhuu kuitenkin ohi maalin.

35. min: Kovan tärskyn saanut Jere Uronen käy kentän laidalla keskustelun Markku Kanervan kanssa, mutta palaa kentälle. Onkohan Uronen nyt täysin pelikunnossa?

33. min: Ei voi olla totta! Nyt on Daniel O'Shaughnessyn vuoro tuupertua nurmen pintaan. Suomalaispuolustaja saa kivuliaasti pallon naamaansa. Ainakin nenä on auki.

31. min: Teemu Pukki on palannut pienen paikkailun jälkeen kentälle! Hienoa, ettei Pukki loukannut itseään pahemmin.

29. min: Suomen huoltotiimi joutuu jälleen töihin, kun keskityspalloa havitelleet Hradecky ja Uronen törmäävät ikävän näköisesti. Uronen jää makamaan tuskaisena nurmen pintaan.  Hradecky selviää tällistä ilman vammoja.

28. min: Voi ei! Tuomari viheltää pelin poikki, kun Teemu Pukki jää makaamaan kentän pintaan. Hidastuksesta selviää, että Andreas Christensenin käsi heilahti voimalla Pukin kasvoihin.

27. min: Delaney lanaa Toivion voimalla nurmen pintaan. Toivio saa ikävän tärskyn, mutta pystyy jatkamaan ottelua. Delaney selviää rikkeestään ilman korttia.

26. min: Joel Pohjanpalo menettää pallon keskialueella ja Tanska pääsee nopeaan vastahyökkäykseen. Braithwaiten kuti viuhuu kuitenkin sivuverkkoon.

23. min: Teemu Pukki on karata läpiajoon, mutta Simon Kjär puolustaa mallikkaasti. Kjär käyttää hieman käsiään Pukin pysäyttämisessä, mutta ei kuitenkaan sääntöjen vastaisesti.

22. min: Tanska on luonut vaarallisia tilanteita erikoistilanteita. Nyt kulmapotkun jälkitilanteesta on Delaneyn vuoro laukoa, mutta pallo viuhuu yli maalin.

19. min: Huuhkajat antaa nyt liian paljon tilaa Christian Eriksenille. Eriksen käyttää tilan hyödykseen ja laukoo tulisesti. Hradecky venyy kuitenkin jälleen hienoon torjuntaan.

15. min: Thomas Delaney keskittää vaarallisesti ja Pierre-Emile Höjbjerg pääsee puskemaan. Hradecky venyy häikäisevään torjuntaan ja tuikkaa pelivälineen riman yli. Se oli jo lähellä!

13. min: Suomi on pääsemässä lupaavaan hyökkäykseen, mutta Christensen liukuu Kamaran jaloille. Tanskalaistähti selviää taklauksestaan kuitenkin ilman varoitusta.

10. min: Eriksen pääsee laukomaan 16 metristä, mutta Paulus Arajuuri blokkaa kudin urheasti! Hienoa taistelutahtoa Suomen soturilta!

9. min: Tanska liikuttelee näyttävästi palloa ja Braithwaite on karata karkuun, mutta tanskalaisen kosketus karkaa hieman liian pitkäksi.

7. min: Tanska luo vaarallisen maalipaikan, kun tanskalaispelaaja Jonas Older Wind pääsee laukomaan tulisesti. Hradecky venyy kuitenkin tärkeään torjuntaan!

5. min: Tanska pyörii vaarallisesti Suomen boksissa. Martin Braithwaiten kääntölaukaus kohdistuu kuitenkin päin Lukas Hradeckya.

4. min: Ottelun ensimmäinen varoitus annetaan Robin Lodille.

3. min: Suomi rakentaa nyt ensimmäistä kertaa maltillisesti hyökkäystä. Kamara haastaa vasemmalla laidalla, mutta Kjär estää yrityksen. O'Shaughnessy tulee antamaan Suomen sivurajaheittoa.

O'Shaughnessy tuo Suomen hyökkäyspeliin aivan uudenlaisen aspektin, koska hän pystyy linkoamaan sivurajaheittonsa vaarallisesti vastustajan maalille. Tällä kertaa Tanska selvittää tilanteen.

Peli on käynnissä!

Klo 18.59: Vaikka Parkenin katsomokapasiteetista on käytössä alle puolet, on meteli stadionilla päätä huimaava!

Klo 18.58: Kansallishymnit on nyt soitettu! Seuraavaksi on aika pelata jalkapalloa!

Klo 18.55: Historiallinen hetki! Maamme-laulu kajahtaa EM-kisoissa! Paulus Arajuuri laulaa tuttuun tyyliinsä leveä hymy kasvoillaan.

Klo 18.54: Joukkueet astelevat kentälle yleisön kannustaessa äänekkäästi!

Klo 18.50: H-hetki lähestyy! Enää kymmenen minuuttia ottelun alkuun!

Klo 18.47: Illan ottelussa Kööpenhaminan Parkenilla nähdään yli 15 000 katsojaa. Paikalle on matkustanut myös lähes 3 000 suomalaista Huuhkajat-kannattajaa!

Klo 18.40: Tanska selvitti tiensä EM-kisoihin sijoittumalla oman karsintalohkonsa toiseksi, mutta se ei hävinnyt karsintojen aikana otteluakaan.

Klo 18.25: Tanska on yksi EM-kisojen mustista hevosista. Se aloittaa EM-kisat erittäin hyvässä vireessä, sillä se on voittanut 11 edellisestä ottelustaan peräti yhdeksän.

Klo 18.18: Tanskan avauskokoonpano on täynnä kovia nimiä. Suurimpina tähtinä operoivat Kasper Schmeichel, Christian Eriksen ja Andreas Christensen.

Klo 18.10: Huuhkajat lähtee otteluun seuraavanlaisella miehistöllä:

Klo 18.00: Oikein mukavaa lauantai-iltaa ja tervetuloa liveseurannan pariin! Tänään on historiallinen ja kaunis päivä, kun Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa EM-kisoissa. Tunnin päästä se hetki vihdoin koittaa!