Huuhkajien kaikkien aikojen ottelu! Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää ainutlaatuisesta futispäivästä

Huuhkajien arvokisapaikat olleet ennenkin yhden ottelun päässä – itsevarma nykyjoukkue ei anna menneisyyden haamuille tilaa 2:14
Tulosruutu: Huuhkajien arvokisapaikat olleet ennenkin yhden ottelun päässä – itsevarma nykyjoukkue ei anna menneisyyden haamuille tilaa.

Suomen jalkapallohistorian tähän mennessä merkityksellisin ottelu pelataan Helsingissä tänään, kun Huuhkajat kohtaa Liechtensteinin EM-karsinnoissa. MTV Urheilu on koonnut yhteen kaikki tarvittavat faktat suuresta ottelusta. 

Aika ja paikka: Suomi-Liechtenstein Telia 5G Areenalla Helsingissä klo 19. Ottelu on loppuunmyyty. Stadionilla on erilliset anniskelukatsomot.  

Panos: Suomi varmistaa voitolla paikan ensi kesän EM-turnaukseen – se olisi maan ensimmäinen EM- tai MM-tasolla. Mahdollinen tasapeli tai tappiokaan ei romuta kisahaaveita, sillä Suomi johtaa Armeniaa ja Bosnia-Hertsegovinaa viidellä pisteellä J-lohkossa, kun ottelukierroksia on jäljellä kaksi. Suomelle riittää näistä otteluista kisapaikkaan kaksi pistettä, mutta mahdollisesti vähempikin – riippuen Armenian ja Bosnia-Hertsegovinan tuloksista. 

Fanimarssi: Suomen maajoukkueen kannattajat ry tiedottaa, että ottelun virallinen fanimarssi kokoontuu Kampin Narinkkatorille klo 16.30. Sieltä se suuntaa kohti Töölöä ja Telia 5G Areenaa. "Tavoite on ottaa Mannerheimintie haltuun massiiviseen ja värikkääseen tyyliin", SMJK:n sivuilla todetaan.     

Huuhkajien poissaolot: Ainakin hyökkääjä Joel Pohjanpalo ja puolustaja Jere Uronen ovat loukkaantuneina sivussa. Puolustaja Paulus Arajuuri ja kapteeni TIm Sparv ovat olleet loukkaantuneina, mutta molempien odotetaan olevan pelikunnossa. Sparv totesi torstaina MTV Urheilulle, ettei ole sataprosenttisessa kunnossa, mutta valmis avauskokoonpanoon.

Kisakatsomot: Palloliiton virallinen ulkoilmakatsomo sijaitsee Helsingin Kansalaistorilla. Jos Helsingissä haluaa nauttia jalkapallosta ja jääkiekosta samoissa tiloissa, HIFK esittää Huuhkajien ottelun oman pelinsä aikana jäähallin tiloissa. Myös Teemu Pukin seura Norwich on järjestänyt kisakatsomon Helsinkiin. Espoossa ottelu voi katsoa esimerkiksi Vermo Areenalla. Hämeenlinnassa peliä voi kerääntyä seuraamaan esimerkiksi Tuuloksen Kapakanmäelle. Jyväskylään viritetään 1 500 ihmistä vetävä kisakatsomo Paviljongin Olkkari-klubille. Seinäjoella ottelu voi seurata SJK:n kotistadionilla, Porissa puolestaan Ässien kotihallissa. Tampereella futishuuman voi kokea Keskustorilla. Turussa tunnelmaan pääsee jokirannassa, Hämähäkintontilla. Viritteillä on varmasti myös muita kisakatsomoita.   

Sää: Otteluareenalla ja kisakatsomoissa saadaan jännittää hyvin todennäköisesti kuivassa säässä, sillä meteorologi Liisa Rintaniemen mukaan sateet väistyvät sopivasti juuri perjantaiksi. Ottelupäivän säästä kaupunkikohtaisesti lisää alla olevalla videolla!

Nyt katsotaan, missä säässä Huuhkajat kohtaa Lichtensteinin – tarkeneeko ulkostudioissa? 4:33
Missä säässä Huuhkajat kohtaa Liechtensteinin? MTV Uutiset Live kertoo!

Televisionäkyvyys: Ottelu on katsottavissa Nelosella, Viasatilla, Viaplaylla, Ruudussa ja Viafreellä. 

Juhlinta: Kannattaa selvittää kaupunkisi suihkulähteiden sijainti, sillä palloilumenestystä on yleensä juhlittu kastautumalla (mallisuorituksia alla olevalla videolla). Torit ovat myös suosittuja fanien kohtaamispaikkoja. Jos kisapaikka varmistuu, Huuhkajien pelaajat eivät ehdi pitää isoja bileitä kotimaassa, sillä joukkue suuntaa viimeiseen karsintaotteluun Kreikkaan jo lauantai-iltapäivänä. Tuo ottelu pelataan maanantaina, joten mahdollinen kansanjuhla on viritteillä aikaisintaan tuon kamppailun jälkeen. 


Poliisi: Ainakin Helsingin poliisissa odotetaan perjantaista normaalia työpäivää, johon kuuluvat esimerkiksi alkoholinkäytöstä ja juhlinnasta johtuvat työtehtävät. "Tämä on tietenkin iloinen juhla. Toivotaan, että peli päättyy Suomelle suotuisasti. Me kaikki olemme saman asian puolesta", komisario Johanna Sinivuori kertoo MTV Urheilulle. 

Lue myös:

    Uusimmat