Huuhkajien historiallinen tilanne kiinnostaa Yhdysvalloissa asti – Suomen villit juhlintatavat herättävät suurta kummastusta: "Siitä tulee hullua"

Suomifutiksen suuri unelma – Martti Kuusela 7:53
Huuhkajien entinen valmentaja Martti Kuusela oli Huomenta Suomen vieraana keskustelemassa perjantain ottelusta.

Huuhkajat on perjantaina lähellä historiallista hetkeä, kun sillä on mahdollisuus varmistaa paikkansa EM-kisoissa, jos se voittaa Liechtensteinin. Tilanne kiinnostaa laajalti myös Yhdysvalloissa.

Huuhkajilla on perjantaina mahdollisuus edetä ensimmäistä kertaa historiansa aikana jalkapallon arvokisoihin. Historiallinen hetki voi koittaa perjantaina Helsingissä, jos Suomi kaataa Liechtensteinin.

Huuhkajien ennenäkemätön sauma on huomioitu myös ulkomaisissa medioissa. Yhdysvaltalainen Washington Post ja uutistoimisto AP nostivat esiin Suomen perjantaisen ottelun verkkosivuillaan. Jutussa käsiteltiin Suomen taivalta historiallisen kisapaikan porteille ja sen merkitystä koko kansalle.

AP:n jutussa ihmeteltiin myös suomalaisten villejä juhlia, kun Leijonat voitti kultaa jääkiekon MM-kisoissa viime keväänä.

– Samppanjaa hörppineet fanit uhmasivat kylmää säätä riisuutumalla ja uimalla suihkulähteessä. Samanlaista menoa on odotettavissa, jos jalkapallojoukkue tekee viimein pitkään odotetun kansainvälisen läpimurtonsa, toimittaja Steve Douglas kirjoittaa jutussaan.

Myös entinen maajoukkuetähti ja HJK:n nykyinen toimitusjohtaja Aki Riihilahti avasi AP:lle suomalaisten juhlintatapoja. Riihilahti uskoo koko maan menevän sekaisin, jos Suomi varmistaa kisapaikkansa.

– Kaikki suomalaiset juhlisivat sitä kuin suurta festivaalia. Siitä tulee hullua, Riihilahti hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat