Mainos

MTV Seinäjoella: Murhapoltosta syytetyn miehen käytös kiinnitti huomiota palon aikana - "Hän oli tosi rauhallinen"

0:21

Seinäjoen murhapoltosta syytetty mies käyttäytyi oudon rauhallisesti tulipalon aikana, kertoivat palopaikalle ensimmäisten joukossa saapuneet.

Heitä kuultiin todistajina tänään Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa jatkuneessa oikeudenkäynnissä, jossa noin viisikymppistä amerikkalaismiestä syytetään avovaimonsa murhasta ja lastensa murhien yrityksestä.

Amerikkalaismiehen sytyttämäksi epäilty tulipalo sattui Seinäjoen Pohjan kaupunginosassa 21. päivä syyskuuta viime vuonna.

"Hän sanoi, että sisällä on vaimoni ja tyttäreni"

Paikalle sattumalta osunut sivullinen näki tulipalon ja riensi auttamaan talon läheisyydessä palon aikana ollutta amerikkalaismiestä ja tämän 3-vuotiasta poikaa. Oikeudessa mies kertoi ottaneensa lapsen syliinsä ja viittoneensa amerikkalaismiehelle, että tämä seuraisi häntä.

- Sitten tuli yhtäkkiä mieleen, että siellähän voi olla (sisällä) muitakin.

- Pysähdyin autotallin nurkalle ja hän (amerikkalaismies) sanoi, että sisällä on vaimoni ja tyttäreni.

Sivullinen kertoi panneensa merkille, että amerikkalaismies suhtautui tilanteeseen poikkeuksellisen tyynesti.

- Mies oli tosi rauhallinen.

- Omakohtaisesti, jos minun vaimoni ja tyttäreni olisivat jääneet sisälle, minulla olisi kauhea paniikki ja halu mennä auttamaan. Varmaan yrittäisin mennä sisälle. En kyllä varmaan kauhean tyyni olisi.

Sivullinen kantoi lapsen paikalle saapuneen ambulanssin luokse ja luovutti tämän hoitohenkilökunnan tarkastettavaksi. Amerikkalaismies seurasi todistajan mukaan perästä.

Lääkäri teki saman huomion

Oikeudessa todistajana kuultiin myös palopaikalla työtehtävissä ollutta lääkäriä. Hänkin oli pannut merkille miehen erikoisen käytöksen ambulanssissa.

- Muistan, että isän reaktio siellä ambulanssissa oli vähän outo. Mietimme sitä jo siellä paikalla, mutta ymmärsimme, että se olisi ollut sellainen stressireaktio tilanteeseen.

Lääkärin mukaan mies ei vaikuttanut hätääntyneeltä, vaikka palavassa talossa oli hänen läheisiään.

- Tavallisesti ihmiset ovat huomattavasti enemmän hätääntyneitä, haluavat osallistua pelastamiseen tai haluavat tietoa. Me emme myöskään oikein saaneet häneltä tietoa, onko sisällä ollut enempää ihmisiä kuin he kaksi.

Syyttäjän näkemyksen mukaan amerikkalaismies sytytti tulipalon itse. Hänelle vaaditaan oikeudessa elinkautista vankeusrangaistusta murhasta, kahdesta murhan yrityksestä sekä tuhotyöstä.

Mies on kiistänyt syytteet. Puolustuksen mukaan tulipalo tuli miehelle yllätyksellä. Mies on myös väittänyt, että hänet on lavastettu syylliseksi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja