MTV Pilvilammella: Tämä Vaasan henkirikosmysteeristä tiedetään – retkeilyalueelta löytyi ruumis, joka kätki sisälleen karmean tiedon

1:39
Kadoksissa ollut mies löydettiin kuolleena retkeilyalueelta Vaasassa, poliisi epäilee henkirikosta- tältä alueella näyttää

Vaasassa heinäkuun lopulla kadonneen 61-vuotiaan miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi. Mies löydettiin kuolleena Vaasan Pilvilammen vesistöstä 28. elokuuta. 

Katoamismysteeri on siis muuttunut henkirikostutkinnaksi. Epäilty tai epäillyt henkirikokseen osalliset ovat edelleen vapaalla jalalla. 

Mies oli ehtinyt olla kateissa viikkoja ennen ruumiin löytymistä. Poliisi alkoi tutkia tapausta aluksi kuolemansyyn selvittämisenä, mutta ruumiinavauksen jälkeen poliisi muutti tutkinnan henkirikostutkinnaksi.

Ruumiin löytymisen jälkeen poliisi arvioi, että mies oli ollut kuolleena jo pidempään. Viime viikon alussa tutkinnassa otettiin kiinni nainen ja kaksi miestä.

Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi heidät viime torstaina epäiltynä taposta. Heidät kuitenkin vapautettiin tänään.

– Poliisin tehtävänä on ollut hankkia viikon aikana lisäselvitystä henkilöiden mahdollisesta osallisuudesta tutkittavaan rikokseen. Tutkinnassa ei ole tullut esiin näyttöä eli seikkoja, joiden perusteella henkilöitä voitaisiin epäillä todennäköisin syin rikoksesta, joten heidät on vapautettu, poliisi kertoi.

Epäillyt ovat suunnilleen kolmekymppisiä vaasalaisia.

Näin mysteeri alkoi

Katoamismysteeri sai alkunsa heinäkuun lopulla. Viimeinen varma havainto kadonneesta miehestä oli Vaasan Kuninkaantien apteekista 24. heinäkuuta.

Kadonneen vaasalaismiehen etsintöjä suunnattiin jo alkuvaiheessa Pilvilammen alueelle, kun hänen käyttämänsä polkupyörä löytyi läheltä järven rantaa. Kyseessä on retkeilyalue Vaasan kaupungin itäpuolella, noin yhdeksän kilometrin päässä keskustasta.

MTV Uutiset vieraili alueella. Yllä olevalta videolta voit katsoa miltä alue näyttää.

Tällä hetkellä on epäselvää, mitä retkeilyalueella on tapahtunut ja miten kadonnut mies päätyi vesistöön.

Aiemmin poliisi on myös kertonut, että tutkinnan yhteydessä poliisin haltuun on otettu Pilvilammelta ajelehtimassa ollut pieni soutuvene. Soutuveneen osuudesta tapahtumiin ei ole vielä tarkempaa tietoa. Mies liikkui tavallisesti polkupyörällä Vaasan kunnan alueella ja lähialueilla.

Poliisi ollut vaitonainen

Tutkinnallisten syiden vuoksi poliisi on ollut vähäsanainen tapauksesta. Poliisi ei ole kertonut esimerkiksi sitä, tunsivatko uhri ja aiemmin vangittuina olleet toisensa entuudestaan, eikä sitä, miten poliisi pääsi vangittuna olleiden jäljille. Myöskään kuulusteluista ei kerrota julkisuuteen.

Viime viikkoisten vangitsemistietojen mukaan epäilty henkirikos tapahtui heinäkuun 28. päivän ja elokuun 19. päivän välisenä aikana. Se tarkoittaa, että mies olisi ehtinyt olla kuolleena ainakin runsaan viikon ennen ruumiin löytymistä.

– Kun ihminen löytyy vedestä, niin maallikko ei pysty arvioimaan tiettyjä seikkoja, ja ne todetaan vasta ruumiinavauksessa. Tässä on kysymys siitä, mitä on löytynyt ruumiinavauksessa, kertoi rikoskomisario Eero Välimäki Pohjanmaan poliisista viime viikolla.

MTV Uutiset ei tavoittanut poliisia kommentoimaan tutkinnan viimeisiä käänteitä tänään.

Poliisi kuitenkin kertoi tämänpäiväisessä tiedotteessa, että edistystä rikoskokonaisuuteen on odotettavasti erilaisten tutkimustulosten valmistumisten myötä.

Tällä hetkellä ketään ei ole vangittuna tapaukseen liittyen. Epäilty tai epäillyt henkirikokseen liittyen ovat edelleen vapaalla jalalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja