Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja: Georgia kaaoksessa

Toimittaja Mirja Sipinen kertoo, että sotatoimien lisäksi Gorin kaupungin alueella harjoitetaan aktiivista ryöstelyä.

Sotatoimet jatkuvat edelleen Georgiassa. MTV3:n kirjeenvaihtaja Mirja Sipinen kertoo Gorin lähettyviltä, että kaupungin keskustasta nousee jatkuvasti enemmän savua.

- Näemme Gorin keskustasta nousevan isoja savupatsaita ja juuri äsken kuulimme myös tulituksen ääniä, joku sanoi että ne ovat Kalahsnikovin ääniä, Sipinen kuvaili hieman ennen kello 13 Suomen aikaa.

Näköyhteyden päässä Gorin keskustasta oleva Sipinen kertoi, että autoja tulee koko ajan poispäin kaupungista, vastakkaiseen suuntaan ei ole liikennettä. Paikalla on jonkin verran sotilaita ja myös joukko ulkomaalaisia toimittajia. Sipisen mukaan tilanteen keskellä olevat toimittajat pohtivat nyt, mitä tehdä.

- Nyt me arvomme, uskaltaako täällä olla, uskaltaako täältä lähteä pois vai pitäisikö mennä perään. Me olimme täällä Etyjin sotilastarkkailijoiden kanssa ja he lähtivät äsken kohti Goria. Me toimittajat emme sinne lähteneet vaan olemme kaikki kahden vaiheilla sen suhteen, mitä nyt tehdään.

Kirjeenvaihtaja Mirja Sipinen seuraa tilannetta Georgiassa.

Sipinen kuvaa tilannetta todella sekasortoiseksi.

- Tässä aivan lähistöllä on ryöstetty brittiläisen SkyNewsin televisioryhmä. Heiltä on viety autot, kamerat, rahat ja kaikki. Tapauksen nähneen belgialaisen toimittajan mukaan ryöstäjät olisivat olleet venäläisiä sotilaita, Sipinen kertoo.

Sipisen mukaan Gorin ulkopuolella onkin meneillään ainakin kahta tapahtumaa, on sekä sotatoimintaa että aktiivista ryöstelyä:

- Ilmeisesti myös paikalliset ihmiset ryöstelevät, eivät ainoastaan venäläiset sotilaat. Toistaiseksi ryöstöt ovat huhupuhetta, mutta tilanne alueella on aika kuuma.

Venäjä keskeytti eilen hyökkäyksensä Georgiassa, ja osapuolten oli määrä aloittaa alustava tulitauko. Georgian pääkaupungissa Tbilisissä ehdittiin jo juhlia sotatoimien päättymistä.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.