MTV:n entinen ohjelma- ja viihdepäällikkö vahvistaa Speden ja Vesa-Matti Loirin erikoisen suhteen: "Hän halusi omia Loirin talliinsa"

Uutusdokumentti paljastaa: Vesa-Matti Loiri joutui rahoittamaan rakastamaansa taidetta ja hulppeaa elintasoaan tekemällä viihdettä 1:06
Uutusdokumentti paljastaa, että Vesa-Matti Loiri joutui rahoittamaan rakastamaansa taidetta ja hulppeaa elintasoaan tekemällä viihdettä.

VESKU – naurun ja surun kulkuri -dokumentissa Vesa-Matti Loirin rinnalla kulkeneet ihmiset kertovat suomalaisten rakastamasta taitelijasta, ystävästään ja työkaveristaan. Dokumentissa muun muassa MTV:n entinen ohjelma- ja viihdepäällikkö Päiviö Pyysalo kertoo, millainen suhde Loirilla ja Spede Pasasella oli. 

Elokuussa menehtyneestä näyttelijälegenda Vesa-Matti Loirista nähdään MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 17. joulukuuta VESKU– naurun ja surun kulkuri -dokumenttielokuva. MTV Uutisten toimittaja Kari Pyrhösen käsikirjoittaman ja ohjaaman dokumentin kerrotaan olevan kuvaus taiteilijasta, joka oli paitsi suomalaisia naurattanut koomikko, myös monipuolinen muusikko ja vakavasti otettava näyttelijä. 

Dokumentissa MTV:n entinen ohjelma- ja viihdepäällikkö Päiviö Pyysalo ja toimittaja ja tietokirjailija Tuomas Marjamäki kertovat, että Spede Pasanen oli kovin omistushaluinen Vesa-Matti Loirin suhteen. Kun Loiri oli välillä kiinni esimerkiksi teatteriprojekteissa, Pasanen koki sen uhkaksi. 

– Spede piti Veskusta kiinni ja halusi omia hänet tallinsa, MTV:n entinen ohjelma- ja viihdepäällikkö Päiviö Pyysalo kertoo.

– Spede kyllä jossain vaiheessa luovutti sen suhteen, että ei hän voi pitää Veskusta kokonaan kiinni. Vaan Veskun pitää saada tehdä muutakin. Raha oli hänen tapansa pitää kiinni ihmisistä. Jos hän huomasi, että joku on tärkeä eikä häntä voi päästää pois, niin hän kyllä näki aika paljon vaivaa taloudellisesti, kirjailija Tuomas Marjamäki kertoo. 

Marjamäki haastatteli Veskua kahdenkymmenen vuoden aikana erilaisissa elämäntilanteissa.

Uutusdokumentti paljastaa myös sen, että Vesa-Matti Loiri joutui rahoittamaan rakastamaansa taidetta ja hulppeaa elintasoaan tekemällä viihdettä.

 – Hän halusi monta kertaa päästä viihteen tekemisestä eroon. Mutta toisaalta se oli hänelle myös rakasta, Marjamäki kertoo. 

Hannele Lauri kertoo, että Spedellä ja Loirilla oli tappaluita milloin mistäkin.

 – Se oli jännä, että he eivät tuoneet sitä studioon. Minäkin kuulin niistä aina sitten myöhemmin. Että on sekin osa ammattitaitoa, Lauri toteaa. 

VESKU – naurun ja surun kulkuri julkaistaan MTV Katsomossa 17.12. ja nähdään MTV3-kanavalla samana päivänä kello 21.

Lue myös:

    Uusimmat