MTV Jyväskylässä: Näin koronaryppään keskelle joutuneet jyväskyläläiset suhtautuvat kaupungin tartuntatilanteeseen – "Hieman epämääräisiä ajatuksia aiheuttaa"

2:28
Katso video: Näin "koronalinkotalon" talonmies kuvailee Jyväskylän joukkoaltistumiseen johtanutta tilaisuutta.

MTV Uutisten haastattelemien jyväskyläläisten keskuudessa epidemiatilanne ei aiheuta pelkoa.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto ei ole yllättynyt kaupungin kasvaneista tartunta- ja altistusmääristä lokakuun aikana.

– Trendi ei tule yllätyksenä, sillä seuraamme epidemiatilannetta päivittäin. Totta kai olen yllättynyt viimeisimmästä tartuntaryppäästä, joka seurasi tästä yksittäisestä tapahtumasta (joukkoaltistumisesta hengellisessä tilaisuudessa). Ilman sitä Jyväskylän tartuntatautimäärien kehitys olisi varsin suotuisa.

Koiviston mukaan tartuntaketjut ovat pääosin tiedossa ja tartunnanlähteet jäljiteltävissä. Myös Jyväskylän kaupungin ylilääkäri Johanna Tuukkasen kommentoi MTV Uutisille, että Jyväskylässä 87 prosenttia tartunnan lähteistä on toistaiseksi pystytty jäljittämään. 

Koiviston mukaan on ymmärrettävää, että Jyväskylän kokoisessa kaupungissa, joka sijaitsee liikenteen solmukohdassa korona näkyy tavalla tai toisella.

– On selvää, että kun kyseessä on suuri kaupunki, jossa on paljon ihmisiä ja liiketoimintaa ja jossa tapahtuu paljon, niin korona on jollain tavalla läsnä. 

"Tilanne ei pelota" 

MTV Uutiset kysyi jyväskyläläisiltä heidän mietteitään alueen koronatilanteesta. 

– Tilanne ei pelota mutta hieman epämääräisiä ajatuksia aiheuttaa. Olen noudattanut ohjeita ja pitänyt etäisyyttä, pessyt käsiä ja käyttänyt toisinaan kasvomaskia, Esa Rieskjärvi kuvailee.

Rieskjärvi arvelee kaupungin hoitaneen epidemiatilanteen hyvin, sillä epidemia ei ole näkynyt hänen arjessaan, eivätkä tapausten määrät ole kasvaneet hallitsemattomasti.

Ada Vesa on samoilla linjoilla siitä, ettei koronatilanne ahdista tai pelota.

– En tunne henkilökohtaisesti ketään, jolla tartunta olisi ollut. Käytän itse julkisissa sisätiloissa ja julkissa liikennevälineissä maskia ja kaupungin kasvomaskisuositus on mielestäni ollut hyvä. Se on lisännyt maskien käyttöä.

Myös Riikka Aalto kokee, että kaupungit toimet ovat olleet riittäviä. 

– Ei ahdista tai pelota. Toki pyrin tekemään oman osuuteni ja olen alkanut käyttämään maskia esimerkiksi kaupassa asioidessani. Koen, että kaupunki on reagoinut riittävän hyvin siihen, että tartuntamäärät ovat kasvaneet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja