MT: Sauli Niinistöltä tuki kotimaan ydinvoimalle

Presidentti Sauli Niinistö puoltaa kotimaista ydinvoimaa Maaseudun Tulevaisuuden (MT) Jättinumerossa perjantaina julkaistussa haastattelussa. Presidentti Niinistön mukaan ydinvoima on nyt ja jatkossa väistämätön osa Suomen energiatuotantoa.

Sauli Niinistö korostaa MT:n haastattelussa omavaraisuuden merkitystä niin ruoka- kuin energiatuotannonkin kannalta.

Keski-Euroopan ydinvoimasta luopumisen vaikutukset näkyvät maailmalla kokonaiskysynnässä, joten omavaraisuuden kehittäminen ja ylläpito on Suomessakin tärkeää.  Niinistö huomio haastattelussa Olkiluodon ydinvoimaprojektin verkkaisen etenemisen.

– Hankaluuksia näyttää olevan rakennushankkeissa. Kyllähän ydinvoima on nyt ja sitten jatkossa väistämätön osa energiatuotantoa ja -saantia, Niinistö kommentoi.

Tuulivoiman merkitys korostumassa

Myös tuulivoiman merkitys voimistuu Niinistön mukaan tulevaisuudessa. Presidentti toivookin, että asiasta käytävä keskustelu tyyntyisi vastaisuudessa.

– Toivon mukaan keskustelu tuulipuistoista rauhoittuu, koska tuulivoima on merkittävä energialähde. Täytyy löytää ratkaisuja kunnallisessa päätöksenteossa, jotta nämäkin seikat otetaan huomioon, presidentti toteaa MT:lle.Niinistö kommentoi myös viime aikoina turventuotannon ympärillä käytyä keskustelua.

– Hallitus on linjannut turpeen käytön vähentämisestä jossakin aikavälissä. Ilmeisesti se ilmastonmuutoksen vuoksi on ollut perusteltua, Niinistö toteaa artikkelissa.

Lue myös:

    Uusimmat