Motörhead perui koko kiertueen – Lemmyn kunto ei kestä

Motörhead tiedottaa peruvansa Euroopan-kiertueensa ja siirtävänsä sen vasta ensi vuodelle.

Bändin nokkamies Lemmy Kilmister tiedottaa kiertueen siirtämisestä bändin kotisivuilla. Bändin oli tarkoitus keikkailla myös Suomessa, 10. joulukuuta Helsingin Hartwall Areenalla.

– Päädyimme tähän päätökseen, koska en ole vielä valmis tien päälle. Teen kuitenkin töitä sen eteen, että olen jälleen täysin kunnossa. Älkää huolestuko, en aio ruveta puhumaan veganismin ja alkoholittomien juomien puolesta, mutta voin avoimesti kertoa, että olen laittanut elämänalueitani kuntoon. Haluan varmistaa, että palaan paremmassa kunnossa kuin koskaan, Kilmister kirjoittaa.

Lemmy kirjoittaa olevansa pettynyt siihen, että hän ei ole vielä tarpeeksi hyvässä kunnossa keikoille. Muusikko kuitenkin kuvailee, että vielä pettyneempi hän olisi ollut puolella teholla läpi vedettyihin keikkoihin.

– Terveyteni olisi pettänyt ennen kiertueen päättymistä! Kun fanit tulevat Motörheadin keikoille, he myös odottavat kunnon show’ta. Sen tulette saamaan heti, kun olen kunnossa.

Lopuksi Lemmy toivoo fanien ymmärtävän hänen tilanteensa

– Arvostamme teidän kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Minä vahvistun päivä päivältä, joten ensi vuonna teemme Euroopan-kiertueen, muusikko uhoaa.

Lemmyllä pitkään ongelmia terveyden kanssa

Motörhead joutui kesällä perumaan kaikki esiintymisensä solisti Lemmy Kilmisterin terveysongelmien takia. Juhannuksen aikoihin 67-vuotias Kilmister sai vakavan hematooman, eli verenpurkauman, jonka vuoksi hänet määrättiin laulukieltoon. Aiemmin keväällä laulaja-basistin sydän reistaili, ja hän sai tuolloin sydämentahdistimen.

Elokuussa Kilmister palasi keikoille Wacken Open Air -festivaaleilla Saksassa, mutta esitys jouduttiin keskeyttämään yllättäen kuuden biisin jälkeen.

– Show’n on pakko jatkua, sillä niin Lemmy toimii. Vaikka Lemmy ei ollut täysin 100 prosenttisesti kunnossa, ei hän suostunut pettämään 85 000 paikalla ollutta fania. Bändi soitti kuumuudessa täysillä, kunnes Lemmy tajusi haukanneensa liian suuren palan. Niinpä hän on nyt toipumassa, Motörhead selvensi tuolloin nettisivuillaan.

Virheistä oppineena Kilmister haluaakin hoitaa itsensä nyt täysin kuntoon tarjotakseen faneille ensi vuonna kunnon kiertueen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat