Motivaatio painonpudottamiseen hukassa? Nainen paljastaa helpon vinkin, jonka avulla onnistui pudottamaan yli 30 kiloa

Amerikkalaisnainen onnistui pudottamaan yli 30 kiloa ruokavalion muutoksilla ja liikunnalla. Itsensä muistuttaminen painonpudotuksen syistä motivoi jatkamaan. Naisen tarinan kertoo Popsugar.

Kun Jess Dukes valmistui korkeakoulusta ja aloitti uudessa työssään, hänen elämäntyylinsä muuttui. Aina normaalipainoisena pysyneelle naiselle alkoi kertyä kiloja, kun päivät pitkät tuli istuttua työpöydän ääressä, yhä enemmän syötyä ulkona ja käytyä drinkeillä työkavereiden kanssa.

– Vakuutin itselleni, että farkkuni vain kutistuivat kuivurissa, ja ennen kuin huomasinkaan, olin lihonut 75 paunaa [34 kiloa] alle kahdessa vuodessa, Jess kertoo Popsugarille.

24-vuotiaana Jess painoi lähes sata kiloa. Hän tunsi itsensä epävarmaksi ja onnettomaksi. Se sai välttämään sosiaalisia tilanteita ja deittailua.

– Tulin riippuvaiseksi syömisestä ja jokaisessa ajatuksessani kalvoi, mitä pystyisin syömään seuraavaksi. Olin hengästynyt, kun kävelin kerrosvälin portaita enkä enää tunnistanut itseäni, hän kertoo.

Miten laihduttaminen onnistuu – vai pitääkö edes laihduttaa? Katso alla olevalta videolta keskustelua aiheesta! (Artikkeli jatkuu videon alla.)

5:59

35 kiloa putosi ruokavalion ja liikunnan avulla

Jess aloitti painonpudotuksen vuonna 2012, sitten hän tuli kahteen otteeseen raskaaksi. Neljässä vuodessa putosi lopulta 35 kiloa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Aluksi Jess treenasi myös salilla, mutta pian hän vaihtoi kotitreeniohjelmaan. Hän piti siitä, ettei kotoa tarvinnut lähteä minnekään onnistuakseen kunnon treenissä.

Suuressa osassa painonpudotuksessa oli Jessin ruokavalio. Hän noudatti tarkasti määriteltyä ruokailuohjelmaa, joka perustui puhtaaseen ruokaan ja oikean kokoisiin annoksiin. Kaloreita hän syö päivässä noin 1 200–1 500.

  • Aamupala: Kanamakkara ja bataattia.
  • Lounas: Suuri salaatti, jossa on kanaa, kasviksia, terveellisiä rasvoja, kuten avokadoa ja kevyttä salaattikastiketta sekä sivussa terveellisiä hiilihydraatteja, kuten itsetehtyjä bataattisipsejä.
  • Välipala: Superfood-pirtelö
  • Päivällinen: Paljon kasviksia proteiinin kanssa, esimerkiksi kylkipihvi parsakaalin kera.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Motivaatio säilyi pienten muistutusten avulla

Jess onnistui, vaikka takapakkia tuli välillä.

– Minusta yksi kaikista tärkeimmistä asioista, jonka olen oppinut matkalla, on, että motivaatio tulee ja menee kaikilla, Jess sanoo.

Hän jakaakin Popsugarissa kikkansa, jolla itse pysyi motivoituneena. Jokaisena päivänä ennen ruokailua, treeniä tai kadottaessaan motivaation, Jess lukee kirjoittamistaan muistikorteista syitä sille, miksi hän haluaa pudottaa painoa.

– Minun syyni vuosien aikana ovat sisältäneet asioita, kuten bikinien käyttämisen, hääpukuuni mahtumisen, tiettyjä lukuja vaa’assa, lapsilleni esimerkin näyttämisen, terveellisyyden ja sen, että minulla on hyvä olo kehossani –– ja teen itseni ylpeäksi, Jess luettelee.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Matkamme on kuin vuoristorata monilla korkeilla ja matalilla kohdilla. Muistutan aina itseäni, että jos poistun vuoristoradasta aina, kun osun matalaan kohtaan, en koskaan koe korkeita kohtia.

Jess kertoo, että painonpudotusprosessi on saanut hänet tuntemaan itsensä hyväksi omassa kehossaan ja pitämään siitä, mitä hän näkee peilissä. Myös energiaa riittää nyt koko päiväksi!

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: Popsugar, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja