Tiesitkö: Lasillinen viiniä vastaa yhtä kakkupalaa – näin paljon alkoholi vaikuttaa painoosi

Lasi viiniä vastaa yhtä kakkupalaa, drinkissä on helposti yhtä monta kaloria kun juustohampurilaisessa. Alkoholi ei lihota vain kaloreiden muodossa, sillä se myös hidastaa aineenvaihduntaa.

Alkoholissa on lähes yhtä paljon energiaa kuin rasvassa: kun alkoholissa on seitsemän kilokaloria grammassa, rasvassa on yhdeksän. Lisäksi alkoholissa on usein paljon sokeria, mikä lisää paukkuja: makeassa liköörissä voi olla viisi kertaa enemmän kaloreita kuin lasillisessa kuivaa valkoviiniä. 

Kun nautit alkoholia, kehosi haluaa polttaa ensin pois sen sisältämät kalorit ja siirtyy vasta sen jälkeen työskentelemään ravinnosta saamiesi kaloreiden parissa. Ylimääräinen energia varastoituu kehoosi rasvana. 

Alkoholin ruokia vastaavat kalorimäärät: 

Lähde: Lifehack.org

  • Vodka kolalla: mustikkamuffini
  • Lasillinen viiniä: kakkupala
  • Oluttuoppi: pizzapala
  • Pieni lasi likööriä: kaksi makkaraa
  • Margarita: juustohampurilainen
  • Pina Colada: donitsi

Juomien muodossa onkin helppo nauttia ylimääräisiä herkkuja ja se vesittää helposti hyvänkin dieetin: margarita voi sisältää yhtä paljon kaloreita kuin juustohampurilainen, lasillinen viiniä vastaa kakkupalaa. 

Jos juot pullollisen viiniä, tulet syöneeksi viisi–kuusi palaa kakkua, tuopillinen olutta jää lanteille samalla tapaa kuin pizzaviipale. 

Alkoholi vaikuttaa myös ruokahaluun sekä juodessa että jälkikäteen, kun olo on heikko: viiniä siemaillessa on mukava nautiskella juustoa ja suklaata, krapulassa taasen tekee mieli suolaa, rasvaa ja sokeria. 

Muista että light-juomat eivät ole kalorittomia: ne sisältävät noin 30 kaloria per desilitra. Siksi jo kahdesta lasillisesta tulee helposti lähes 200 kaloria, mikä on hieman vähemmän kuin yhdessä grillimakkarassa. 

Näin suomalaiset laihduttivat vuonna 1982


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja