Mainos

Moottoripyöräpoliisin kiilanneelle miehelle 9,5 vuotta vankeutta – istuu koko tuomion vankilassa

Syyskuussa 2016 moottoripyöräpoliisin mönkijällään kiilannut mies on tuomittu yhteensä yhdeksän vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Kemi-Tornion käräjäoikeuden mukaan 35-vuotias Jarmo Markus Aslak Barsk syyllistyi murhan yritykseen, virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Barsk tuomittiin samassa yhteydessä myös maaliskuussa 2016 tapahtuneista rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisi loukkaantui vakavasti

Moottoripyöräpoliisin murhan yritys tapahtui viime syyskuun 7. päivä Ylitorniolla. Poliisipartio yritti pysäyttää maantiellä luvattomasti ajanutta crossimönkijää. Mönkijän kuljettaja ei totellut poliisin pysäytysmerkkejä, vaan pakeni.

Moottoripyörällä liikkeellä ollut poliisi ajoi mönkijän rinnalle ja aikoi antaa kuljettajalle pysäytyskäskyn.

Mönkijäkuski kiilasi moottoripyöräpoliisin vastaantulijoiden kaistan yli tien vasempaan reunaan. Moottoripyöräpoliisi ajautui tien laidassa olleeseen kaiteeseen ja lensi tielle.

Mönkijän kuljettaja pakeni paikalta, mutta poliisi sai hänet myöhemmin kiinni.

Moottoripyöräpoliisi sai kaatumisessa henkeä uhkaavat, vakavat vammat, mutta hän jäi henkiin. Viime syksynä ei vielä ollut tiedossa, paraneeko hän enää työkykyiseksi.

Pidettävä vaarallisena

Barsk on tuomittu vuonna 2010 Kouvolan hovioikeudessa taposta ja pahoinpitelystä yhteensä 11 vuoden vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus tuomitsi nyt miehen murhan yrityksestä 8 vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, ja määräsi hänet lisäksi suorittamaan yhden vuoden jäännösrangaistusta aikaisemmasta tuomiostaan.

Barskille tehtiin mielentilatukimus, jonka mukaan hän oli teon aikaan syyntakeinen.

Mielentilatutkimuksen tehnyt lääkäri totesi, että Barskia on pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhtyi lääkärin johtopäätökseen.

Syyttäjä vaati, että Barsk istuu vankilassa koko tuomionsa. Oikeus suostui syyttäjän vaatimukseen, joten Barsk vapautuu vankilasta vasta suoritettuaan tuomion kokonaan.

Barsk velvoitettiin korvaamaan moottoripyöräpoliisille 19 500 euroa korvauksia kivusta ja särystä sekä 5000 euroa kärsimyksestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.