Mainos

Moni kysymys yhä auki Uganda-tapauksessa – kuolleiden suomalaisen ja ruotsalaisen elimistössä myrkkyjä

0:59

Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen kohtalosta tihkui tänään lisää tietoa, mutta moni kysymys on yhä avoimena.

Ugandan poliisi kertoi hotellihuoneestaan löydetyn suomalaismiehen kuolleen myrkytystä seuranneeseen happivajeeseen.

Poliisin mukaan myrkytys johtui erilaisten aineiden sekoituksesta ja ainakin osa aineista on ollut myrkyllisiä. Suomalaisen suusta löydettiin myös toistaiseksi tunnistamatonta ruskeaa ainetta.

Ylen mukaan Ugandan viranomaiset kertoivat suomalaisen elimistöstä löytyneen tuholaismyrkkyä ja kokaiinia.

On edelleen mysteeri, miten aineet ovat päätyneet suomalaismiehen elimistöön. Myös Ugandassa samoihin aikoihin kuolleen ruotsalaismiehen elimistöstä on löydetty myrkyllisiä aineita.

Ugandalaisen Trumpet Newsin mukaan kyseessä olisi lutikoiden tappamiseen käytetty myrkky.

"Tutkinnassa jonkin verran edistystä"

Poliisin mukaan suomalaisen tai ruotsalaisen ruumiista ei ole löydetty kamppailun jälkiä.

–  Poliisi on edistynyt jonkin verran tapausten tutkinnassa. Tällaisissa tutkimuksissa poliisin päämäärä on luonnollisesti selvittää, olivatko kuolemat onnettomuuksia vai eivät, Ugandan ylin poliisiviranomainen Kale Kayihura kommentoi Daily Monitor -julkaisun mukaan.

Ugandan poliisi kertoi pidättäneensä kaksi naista ja kuljettajan, jotka tulivat suomalaismiestä lentokentälle vastaan. Poliisi ei avannut kuulusteluja tarkemmin.

Kayihuran mukaan poliisi keskittyy nyt selvittämään, miten ulkomaalaiset olivat saaneet huumeita, kertoo Trumpet News.

KRP ei ota kantaa

Sitäkään ei tiedetä, kuka on liikemiehellä olleen kutsun takana. Kayihuran mukaan suomalaisen saama kutsu on ilmeisesti väärennös.

–  On väitetty, että suomalainen mies tuli Ugandaan turvallisuuspalvelun johtajan, eversti Fred Bagyendan kutsusta. Olemme kuitenkin saaneet selville, että kutsukirje oli väärennös, Daily Monitor uutisoi Kayihuran sanoneen.

Keskusrikospoliisi kertoi Twitterissä, ettei se ole saanut uusia tietoja Ugandan viranomaisilta. Rikosylikomisario Tero Haapala viestitti STT:lle, että KRP odottaa lisätietoja.

KRP ei ainakaan tässä vaiheessa ota kantaa miehen kuolinsyyhyn tai oikeuslääketieteellisiin tutkimuksiin. Haapalan mukaan Suomessa näiden tutkimusten tulosten valmistuminen kestää viikkoja.

Neljä ulkomaalaista kuollut

Ugandassa on kuollut neljä ulkomaalaista lyhyen ajan kuluessa. Ugandan poliisin mukaan myös ruotsalainen oli maassa liikeasioissa.

Ruotsalainenkin löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan. Hän oli kuitenkin eri hotellissa kuin suomalainen. Ugandan poliisin mukaan miesten liikeasiat tai kuolemat eivät näytä liittyvän toisiinsa.

Lisäksi Ugandassa on kuollut kaksi turistia, joista toinen oli yhdysvaltalaismies ja toinen saksalaisnainen. Poliisin mukaan yhdysvaltalainen löydettiin kuolleena safaripuiston majasta, missä hän yöpyi. Saksalaisnainen pökertyi luonnonpuistossa, ja hänet todettiin myöhemmin kuolleeksi sairaalassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.