Monacon GP:n lehdistökatsaus: Sukua Benjamin Buttonille

Jenson Buttonin voittokulku jatkui sunnuntaina Monacon GP:ssä. Brawn GP -tallin brittikuski saavutti kauden viidennen voittonsa kuudessa kilpailussa.

Cannesin elokuvajuhlien innoittamana paikallinen sanomalehti Monaco-Matin löysi Buttonin tuhkimotarinalle vertauskuvan valkokankaalta.

- Olisiko Jenson Button Benjamin Buttonin kaukainen sukulainen? Kysymys on aiheellinen, koska Brad Pittin näyttelemän elokuvasankarin tavoin Brawn-kuski elää erikoista tarinaa. Tai itse asiassa hyvin samanlaista: hän nuorenee vanhetessaan! 29-vuotias englantilaiskuski oli lähellä joutua eläkkeelle viime talvena, mutta nyt hän toteutti lapsuuden unelmansa, Monacon GP:n voiton.

Englantilaisen The Timesin mielestä Button näyttää jo varmalta maailmanmestarilta.

- Button vaikuttaa pysäyttämättömältä. Virheetön suoritus nosti hänet kuudenneksi brittivoittajaksi ruhtinaskunnassa vuoden 1950 jälkeen. Buttonin tavaramerkit tällä kaudella ovat olleet tasaisuus, kylmänviileä temperamentti paineen alla ja pehmeä ajotyyli, joka säästää renkaita.

Pohja Buttonin voitolle luotiin lauantain aika-ajossa, jossa englantilaiskuljettaja onnistui ajamaan huippukierroksen juuri oikealla hetkellä.

- Tämä kertoo Buttonin taidoista, jotka unohtuivat monilta hänen lamavuosinaan. Kun autoon laitettiin superpehmeät renkaat, hän ajoi kovempaa, jarrutti myöhemmin, käänsi mutkiin tiukemmin ja halusi paalupaikkaa enemmän kuin Barrichello tai kukaan muu, The Times kirjoitti.

Maaliintulon jälkeen Button joutui tekemään pienen juoksulenkin parkkeerattuaan autonsa väärään paikkaan.

- Jenson Buttonilla ei ollut kokemusta Monacon GP:n voitosta. Niinpä hän rikkoi protokollaa ja saapui kuningasaitioon ilman autoaan. Vanhan perinteen mukaan kolme parasta kuljettajaa nousevat väsyneinä taistelun kuluttamista autoistaan ja nousevat punaisen maton päällystämiä portaita pitkin hakemaan palkintonsa. Vanhasta muistista Button ajoi varikolle muiden 12 maaliin tulleen kuljettajan kanssa, The Guardian kirjoitti.

- Button teki päivän ensimmäisen virheensä vasta pysäköidessään Brawn-autonsa väärään paikkaan, totesi Daily Mirror.

Brawn-tallin kuljettaja hallitsi kilpailua lähdöstä maaliin.

- Sen jälkeen kun Button oli karannut startissa Kimi Räikkösen KERS-Ferrarilta ja tallitoveri Rubens Barrichellolta, hänen suurin haasteensa oli välttää ulosajo kasinon aukiolla, jota hallitsi jättikokoinen juliste häikäisevästä Martini-mallista Jessiqa Pacesta. Button vitsaili erehtyneensä siinä jarrutuspaikasta monta kertaa, Daily Mirror hekumoi.

Ferrarin ongelmat takana

Ferrari-tallin synkkään alkukauteen saatiin valoa, kun Räikkönen ja Felipe Massa ajoivat ruutulipulle kolmantena ja neljäntenä.

- Ongelmat nopeuden ja luotettavuuden kanssa näyttävät olevan takana. Pettymys kolmanteen ja neljänteen sijaan osoittaa sen, että Ferrari on löytänyt uudelleen kilpailukykynsä. Kahden viikon päästä on edessä varsinainen tulikoe oikealla kilparadalla, Torinossa ilmestyvä La Stampa kirjoitti.

Räikkönen vältti tällä kertaa italialaislehdistön kritiikin, vaikka ylisanoihinkaan ei nähty aihetta.

- Vihdoinkin palkintopallilla nähtiin punaista väriä. "Kaksoisvoitto" kahden ihmeauton jälkeen ei ollut hassumpi tulos. Räikkönen saavutti vahvan kolmannen sijan ja Massa tuli maaliin neljäntenä. Tärkeintä oli, että kummatkin autot pääsivät maaliin, totesi roomalainen Il Tempo.

L'Unità-lehti naureskeli Rubens Barrichellon selityksille siitä, kuinka hän tuhosi renkaansa ajamalla liian lähellä tallitoveriaan ja kärsi löystyneistä turvavöistä.

- Rubensia ei turhaan pidetä formulasirkuksen itkupillinä. Hänellä on käytössään auto, joka tuo mieleen Ferrarin huikeat vuodet 2002 ja 2004. Tuolloin hän toimi Schumacherin apupoikana ja nyt hän hoitaa Buttonin apupojan virkaa.

Lue myös:

    Uusimmat