Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mokkapalat tattarijauhoilla

Myllyn Paras
Julkaistu 06.02.2014 07:38

Supersuositut mokkapalat voi tehdä ilman valkoisia vehnäjauhoja, tässä tattarijauhoilla. Ota suklaakuorrutetusta torttulevystä palat sydänmuotilla ja tarjoile ystävänpäivänä.

Uunipellillinen, n. 20 sydäntä

3 munaa

2½ dl sokeria

4 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja

½ dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl kermaa

1½ dl voisulaa

Kuorrutus:

6 dl tomusokeria

3 rkl tummaa vahvaa kaakaojauhetta

n. 1 dl kuumaa vahvaa kahvia

½ dl kuumaa voisulaa

Pinnalle:

koristerakeita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tattarijauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman ja jäähtyneen voisulan kanssa muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi. Katso, että kuorrute on paksua, mutta juoksevaa. Levitä se lämpimälle torttupohjalle. Anna jäähtyä. Ota jäähtyneestä torttulevystä sydänmuotilla paloja tai leikkaa 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä. Koristele leivokset heti koristerakeilla.

VINKKI: Voit korvata Tattarijauhot Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoilla. Jos teet sydämiä, voit käyttää reunapalat jälkiruoaksi kermarahkan ja marjojen kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Joe Sheridan-kahvileivosTyrni-SacherkakkuPinkit mokkapalat täysjyväjauhoihinKarkkikääretorttuValkosuklaa-mansikkakääretorttuRuis-mokkapalat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja

  • 08:31
    Sairaudet ja taudit

    Eikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpi

  • 07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 06:11
    Sienet

    Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi