Mokkapalat tattarijauhoilla

Supersuositut mokkapalat voi tehdä ilman valkoisia vehnäjauhoja, tässä tattarijauhoilla. Ota suklaakuorrutetusta torttulevystä palat sydänmuotilla ja tarjoile ystävänpäivänä.

Uunipellillinen, n. 20 sydäntä

3 munaa

2½ dl sokeria

½ dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl kermaa

1½ dl voisulaa

Kuorrutus:

6 dl tomusokeria

3 rkl tummaa vahvaa kaakaojauhetta

n. 1 dl kuumaa vahvaa kahvia

½ dl kuumaa voisulaa

Pinnalle:

koristerakeita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tattarijauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman ja jäähtyneen voisulan kanssa muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi. Katso, että kuorrute on paksua, mutta juoksevaa. Levitä se lämpimälle torttupohjalle. Anna jäähtyä. Ota jäähtyneestä torttulevystä sydänmuotilla paloja tai leikkaa 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä. Koristele leivokset heti koristerakeilla.

VINKKI: Voit korvata Tattarijauhot Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoilla. Jos teet sydämiä, voit käyttää reunapalat jälkiruoaksi kermarahkan ja marjojen kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat