Venäjä marssi murskaavasti lohkovoittoon, Ruotsi haastaa Leijonat puolivälierässä – näin Suomen vastustaja ratkesi

Venäjä murjoi Ruotsin 7-4-lukemin B-lohkon päätösottelussa tiistaina. Tappion myötä varmistui, että Ruotsi ja Leijonat kohtaavat MM-kisojen puolivälierissä. MTV Urheilu seurasi Venäjän ja Ruotsin huippuottelua hetki hetkeltä.

Venäjä – Ruotsi  7-4 (0-1, 6-0, 1-3)

3. erä

Venäjä kohtaa puolivälierissä USA:n. Ruotsi puolestaan haastaa Leijonat. Kanada kohtaa Sveitsin. Tshekki ja Saksa ottavat mittaa toisistaan neljännessä puolivälierässä.

60.00: Venäjä voittaa 7-4-lukemin. Venäjän huima toinen erä ratkaisi ottelun täysin. Venäjä voittaa B-lohkon, Ruotsi jää kolmannelle sijalle.

58.49: MAALI! RUOTSI 4-7! John Klingberg laukoo kiekon upeasti ylänurkkaan, kun Kovaltshukin jäähy on ehtinyt vanhentua vain viisi sekuntia.

58.42: JÄÄHY! Venäjä joutuu vielä alivoimalle, kun Ilja Kovaltshuk joutuu kahdeksi minuutiksi istunnolle.

56.22: MAALI! RUOTSI 3-7! Oliver Ekman-Larsson survoo Ruotsille vielä kolmannen osuman maalin edestä.

52.57: MAALI! VENÄJÄ 7-2! Dmitri Orlov kuittaa Ruotsin kavennusosuman nopeasti, kun hän laukoo tarkasti kiekon yläkulmaan.

52.02: MAALI! RUOTSI 2-6! William Nylander tuo hieman lohtua Ruotsin synkkään tiistai-iltaan iskemällä kiekon Venäjän verkkoon.

50. min: Grigorenkon vuoro tulittaa kohti Markströmiä, mutta ruotsalaisen räpyläkäsi heilahtaa räväkästi poimien kiekon syövereihinsä.

49. min: Nikita Kutsherov pääsee nokikkain Markströmin kanssa, mutta ruotsalaisvahti vetää tällä kertaa pidemmän korren.

49. min: Elias Pettersson pääsee jälleen laukomaan terävästi, mutta Andrei Vasilevski poimii kudin helposti räpyläänsä.

47. min: Joukkueet ovat jälleen täysilukuiset.

47. min: Malkin harhauttelee näyttävästi ja tarjoilee kiekon maalin eteen Dadonoville. Markström estää kuitenkin venäläistähden yrityksen.

44.24: JÄÄHY! Ruotsin Mattias Ekholm joutuu kahdeksi minuutiksi istunnolle estämisestä. Venäjä pääsee ensi kertaa ylivoimalle tässä ottelussa.

44. min: Elias Pettersson pääsee laukomaan hyvältä etäisyydeltä, mutta Vasilevski jatkaa hyviä otteitaan Venäjän tolppien välissä.

42. min: Ruotsi pääsee lupaavaan hyökkäykseen, mutta Venäjän maali siirtyy pois paikoiltaan.

Päätöserä on käynnissä!

2. erä

40.00: Toinen erä päättyy! Venäjä takoi toisessa erässä peräti kuusi osumaa Ruotsin verkkoon. Ruotsi on jo käytännössä varmasti Suomen vastustaja puolivälierissä.

39.56: JÄÄHY! Ruotsin Patric Hörnqvist menettää täysin hermonsa tuomareille ja räyhää itsensä suihkun puolelle.

39. min: Venäjä vyöryy jatkuvasti kohti Ruotsin maalia. Tällä kertaa Aleksandr Ovetshkin tulittaa, mutta Markström torjuu patjallaan.

37.47: MAALI! VENÄJÄ 6-1! Venäjän ilotulitus jatkuu! Tällä kertaa Jevgeni Malkinin vuoro laittaa peliväline Jacob Markströmin selän taakse.

37.17: MAALI! VENÄJÄ 5-1! Hurjaa on Venäjän kyyti. Mihail Grigorenko latoo Venäjän jo 5-1-johtoon. Ruotsi on täysin telineissä.

37. min: Adrian Kempe pääsee tulittamaan lähietäisyydeltä, mutta Vasilevski ei hätkähdäkään. Kiekko jää varmasti talteen.

34.39: MAALI! VENÄJÄ 4-1! Kirill Kaprizov täräyttää välittömästi Jevgeni Kutznetsovin aloitusvoitosta kiekon Jacob Markströmin selän taakse.

34. min: Elias Pettersson on päästä tuikkaamaan Vasilevskin torjuman irtokiekon tyhjänä ammottavaan rysään, mutta venäläispuolustus tuuppaa nuorukaisen pois kiekosta viime hetkellä.

34. min: Ruotsin Erik Gustafsson luo vaarallisen paikan Venäjän maalille, mutta Vasilevski poimii kiekon varmasti räpyläänsä.

32. min: Venäjä jatkaa yhä vahvaa peliään. Ottelu on tällä hetkellä erittäin vahvasti Venäjän hallinnassa. Ruotsi on ollut täysin telineissä toisessa erässä.

28.52: MAALI! VENÄJÄ 3-1! Aleksandr Ovetshkin onnistuu! Venäläistykki painaa terävällä rannekudilla kiekon verkkoon.

28. min: Ruotsin Marcus Krüger rynnii voimalla kohti maalia, mutta Vasilevski selvittää tämänkin tilanteen.

28. min: Ruotsi saa pitkästä aikaa vahvan paineen Venäjän alueelle. Venäjä pitää Tre Kronorin kuitenkin vaarallisten maalipaikkojen ulkopuolella.

25. min: Venäjä rynnii jälleen hurjalla vauhdilla Ruotsin alueelle. Malkin laukoo vaarallisesti, mutta sihti ei kuitenkaan ole aivan kohdillaan.

24.10: MAALI! VENÄJÄ 2-1! Jevgeni Dadonov ohjaa taidokkaasti Venäjän ensimmäistä kertaa johtoon. Osuma tarkistetaan vielä videolta korkean mailan varalta, mutta lopulta maali hyväksytään.

23. min: Venäjä on tullut toiseen erään aivan uudella insetiteetillä kuin avauserään. Ruotsi on tällä hetkellä hieman helisemässä Venäjän vahvan painostuksen alla.

20.57: MAALI! VENÄJÄ 1-1! Venäjä aloittaa toisen erän upeasti. Nikita Gusev tarjoilee ja Artem Anisimov tällää kiekon verkkoon.

Venäjä tulee tasoihin toisen erän avausminuutilla.

Toinen erä on käynnissä!

1. erä

C Moren asiantuntijatiimi ei toivo Ruotsia Leijonien puolivälierävastustajaksi.

20.00: Ensimmäinen erä päättyy Ruotsin 1-0-johtoasemassa. Mikäli ottelu päättyy näihin lukemiin, on Ruotsi Leijonien seuraava vastustaja.

20. min: Kutsherov pääsee vielä aivan erän viimeisillä sekunneilla laukomaan erinomaiselta paikalta, mutta rystykuti nousee liiaksi ylös.

19. min: Ruotsi painaa päälle. Gabriel Landeskog laukoo ja Elias Pettersson on mailoineen välissä. Vasilevski kaappaa kiekon kuitenkin syliinsä.

18. min: Aleksander Ovetshkin pääsee kokeilemaan Jacob Markströmin torjuntavirettä, mutta joutuu huomaamaan, että ruotsalaisvahti on hereillä.

18. min: Venäjä selvittää ottelun toisenkin alivoimansa kunnialla.

14.55: JÄÄHY! Venäjän vahva rynnistys päättyy, kun Kirill Kaprizov nappaa hyökkäysalueella kampitusjäähyn

14. min: Venäjä on saamassa vahvaa otetta pelistä ja painaa jatkuvasti kohti Ruotsin alueella.

13. min: Venäjä luo lupaavan maalipaikan, kun Nikita Kutsherov pääsee täräyttämään, mutta veto painuu niukasti ohi maalin.

13. min: Venäjä selvittää ensimmäisen alivoimansa kunnialla, eikä Petterssonin maalipaikkaa lukuunottamatta vaarallisia tilanteita synny.

12. min: Ruotsi rakentaa oivallisen vetopaikan Elias Petterssonille, joka tulittaa sydämensä kyllyydestä. Vasilevski kuitenkin poimii kiekon hanskansa alle.

09.37: JÄÄHY! Sergei Andronov kaataa Ruotsin John Klingbergin ja Ruotsi pääsee hakemaan lisäosumia ylivoimalla.

9. min: ruotsin vahva ote jatkuu. Puolustaja Oliver Ekman-Larsson laukoo terävästi, mutta Vasilevski torjuu mainiosti.

07.32: MAALI! RUOTSI 1-0! Gabriel Landeskog ohjaa Marcus Petterssonin viivakudin komeasti verkkoon.

7. min: William Nylanderin tähdittämä Ruotsin ykkösvitja saa lupaavan pyörityksen Venäjän alueelle, mutta John Klingbergin laukaus painuu ohi.

6. min: Jevgeni Malkin tulittaa voimalla, mutta kiekko painuu reilusti ohi maalin.

6. min: Vauhdikas alku ottelulle. Melko lailla päästä päähän mennään tällä hetkellä.

3. min: Ruotsin Jesper Bratt pääsee hyvältä etäisyydeltä kokeilemaan laukaustaan, mutta Andrei Vasilevski torjuu.

2. min: Ruotsin hyökkäysketju saa erinomaisen paineen Venäjän alueelle ja kiekko pomppii vaarallisesti venäläismaalin edustalla. Venäjä selvittää kuitenkin tilanteen kunnialla.

Ottelu on käynnissä!

Klo 21.10: Viisi minuuttia ottelun alkuun. Pian mennään! Leijonien puolivälierävastustaja on selvillä noin kahden ja puolen tunnin kuluttua.

Klo 20.55: Myös A-lohkossa pelataan tänään todellinen huippukamppailu. Kanada ja USA ratkaisevat tänään lohkovoiton kohtalon Kosicessa.

Klo 20.45: Ruotsin maalilla torjuu tänään Jacob Markström. Venäjän veräjää vartioi Andrei Vasilevski.

Klo 20.40: Ruotsi on tällä hetkellä todennäköisin vaihtoehto Leijonien puolivälierävastustajaksi. Mikäli Ruotsi ei onnistu voittamaan Venäjää tänään kolmella maalilla, kohtaavat Suomi ja Ruotsi toisensa heti puolivälierissä.

Klo 20.30: Ruotsin William Nylander on tällä hetkellä MM-kisojen pistepörssin kärjessä 15 pisteellään. Venäjän Nikita Kutsherov on Nylanderista vain yhden pisteen päässä.

Klo 20.20: Venäjä johtaa B-lohkoa tällä hetkellä 18 pisteellä. Myös kakkosena olevalla Tshekillä on kasassa 18 pistettä, mutta se on pelannut jo kaikki ottelunsa.

Kolmantena majailevalla Ruotsilla on niin ikään voitolla mahdollisuus nousta 18 pisteeseen, joten Suomen puolivälierävastustaja voi ratketa todella monella eri tavalla.

Klo 20.15: Tervetuloa liveseurannan pariin! Venäjä ja Ruotsi kohtaavat B-lohkon huippuottelussa. Ottelussa riittää jännitettävää myös suomalaisittain, sillä ottelun lopputulos määrittää Leijonien seuraavan vastustajan.