MM-paikoista taisteleva Martti Jylhä ruoski itseään: "Neljäs mies ilman kunnollisia tuloksia – tästä päivästä jäi paska maku"

Martti Jylhä: Ei vaan yksinkertaisesti irronnut 1:51
Videolla Martti Jylhän haastattelu kilpailun jälkeen.

Martti Jylhä jäi Salpausselän kisoissa maailmancupin vapaan sprintin puolivälierissä eränsä viimeiseksi, mutta viimeisten Seefeldin MM-paikkojen suhteen hänellä pitäisi olla suhteellisen hyvin leivonnaiset uunissa.

Viime viikolla sprintin SM-kultaa Imatralla voittaneen Jylhän on arvioitu taistelevan miesten kahdesta jäljellä olevasta MM-paikasta muun muassa Lauri Vuorisen, Juuso Haaralan ja Verneri Suhosen kanssa. Haarala ja Suhonen jäivät karsintoihin, kun taas Vuorinen selviytyi puolivälieriin Jylhän sekä kisoihin jo valittujen Anssi Pentsisen ja Joni Mäen tavoin.

Jylhä ei ajattele vielä olevansa MM-lippu hyppysissään.

– En haluaisi olla valmentaja, Jylhä sanoi ja ruoski itseään kokonaisuudessaan vaikean kautensa jäljitä:

– Neljäs mies ilman kunnollisia tuloksia. Se ei ole mikään helppo homma.

"En saanut kirivaihdetta päälle"

Jylhän puolivälierä oli kova. Jatkoon siitä selviytyi lopulta kolme miestä, kun koko päivän kärkikaksikon Norjan Johannes Hösflot Kläbon ja Italian Frederico Pellegrinon suorien jatkopaikkojen lisäksi jatkoon porhalsi aikavertailun kautta Ruotsin Calle Halfvarsson.

Jylhä yritti jatkopaikaa riskillä iskemällä eränsä puolimatkassa kärkeen ohi Kläbon.

– Jos jatkopaikasta haluaa hiihtää, silloin se pitää mennä noin. Moniko meistä on voittanut Kläbon tai Pellegrinon loppukirissä? En muista. Ei tule ihan heti nimeä mieleen, Jylhä sanoi.

– En vain saanut sellaista kirivaihdetta päälle. Tosi tyytyväinen olen alkuun. Toki helppo on sanoa, että puoleen matkaan johtaa, mutta se ei ole oikeasti näitä miehiä vastaan ihan itsestään selvää, että pääsee tuollaiselle asetelmalle, että on mahdollista hiihtää jatkoon.

Jylhä koki, että hänen latautumisensa meni yli, kun kahtena viikonloppuna putkeen oli tärkeitä kilpailuja: viime viikolla Imatran SM-kisat ja nyt Salpausselän kisat.

– Positiivista fiilistä tähän hiihtämiseen en tietyllä tavalla saanut sieltä mukaan.

– Ei ollut hyvä vire tänään.

Jylhä summaili mollisoinnilla myös koko sprinttipäivän suomalaisantia. Kukaan suomalainen ei edennyt puolivälieriä pidemmälle.

– Harmillista, kun Jonikin (Mäki) oli eränsä viimeinen. Tästä päivästä jäi paska maku.

Lue myös:

    Uusimmat