MM-Leijonista paljastui yllättävä käänne – triplakultamitalisti jätettiin sivuun: "Leimataanko koko passia?"

Videolla Tulosruudun juttu, kun Leijonat kokoontui Tampereelle.

Leijonien MM-palapeli alkaa hahmottua. Konkretiaa tipahti nähtäville keskiviikkona, kun Suomen joukkue harjoitteli Tampereen Nokia Arenan jäällä. Kaikista yllättävin käänne nähtiin kaksinkertaisen MM-kultamitalistin ja olympiavoittajan Harri Pesosen kohdalla. Hän kun jäi neljän pelaavan ketjun ulkopuolelle. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen ihmettelee ratkaisua.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonien valmennusjohto teki jo MM-joukkueen nimeämisen yhteydessä kovia ratkaisuja, kun olympiavoittajat Markus Granlund ja Valtteri Kemiläinen sekä moninkertainen arvokisamitalisti Petteri Lindbohm jäivät rannalle.

Lisää kovia ratkaisuja tuli ilmi keskiviikkona, kun Leijonat harjoitteli koko joukkueen voimin MM-kisanäyttämöllä Tampereella.

Jäältä paljastui se, että Leijonien pitkän linjan avainhyökkääjä Harri Pesonen on jäämässä pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Pesonen kantoi Leijonien ylimääräisen pelaajan mustaa paitaa yhdessä Tappara-hyökkääjän Waltteri Merelän kanssa.

– Tuo oli yllättävä juttu. Ehkä valmennusjohto näki Pesosessa jonkinlaisia hyytymisen merkkejä. Nyt iso kysymys Pesosen kohdalla on se, että leimataanko hänen koko passia? Toki, voi olla niin, että USA-peli osoittaa jo sen, että jollakin ei ihan riitä ja Pesosen nostetaan mukaan. Leijonien paletti saattaa elää vielä tuossa, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen pohdiskelee.

Uskotko, että Suomen joukkue jää vielä odottelemaan uusia NHL-vahvistuksia, eikä lyö joukkuetta lukkoon kisojen alla?

– Pidän sitä ihan selvänä, että he eivät leimaa kaikkia passeja torstaina. Kyllä heidän pitää odotella vielä muun muassa Dallas Starsin kohtalo ja katsoa se kortti, Sihvonen sanoo suoraan.

Leijonat löi nimivahvan ykkösketjun kasaan, kun Mikko Rantanen sijoitettiin Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen vierelle. Rantanen korvasi täten Markus Granlundin, joka viiletti vielä sunnuntaina Mannisen ja Hartikaisen rinnalla.

– Olin ihan varma, että ei siellä voi olla mitään muuta takana kuin se, että Granlund korvattiin Rantasella. Sinänsä tuo liike ei ollut yllätys. Kaiken dilemma oli se, että Rantaselle ei oikein ollut mitään muuta sentteriä tarjolla. Jos (Aleksander) Barkov olisi tullut, niin silloin Granlund ei olisi välttämättä tippunut, Sihvonen pohdiskelee.

Sihvosen mukaan Leijonien MM-joukkueessa on vahvoja ”jukkajalosmaisia” piirteitä.

– Esimerkiksi kaksi alempaa ketjua ovat hyvin puolustusvetoisia. Voi hyvinkin olla, että Leijonat pelaa tarkan markan Suomi-lätkää, missä tulos tulee vahvan ykkösnyrkin ja ylivoiman kautta. Leijonat saattaa olla hyvin puolustava joukkue loppupeleissä, Sihvonen ennustaa.  

Lue myös:

    Uusimmat