MM-kisojen virallisen kisabiisin takaa löytyy kivenkova ammattilainen

Jääkiekon MM-kisojen virallisen tunnus- ja maskottikappaleen Hockey Bird (In The Zone) tehnyt DJ Slow on nöyrän kiitollinen saamastaan mahdollisuudesta.

Hiekka tiimalasissa vähenee päivä päivältä ja pian kiekko pudotetaan jäihin jääkiekon MM-kisoissa. Samaan aikaan kun kammasta piikit vähenevät, nousee kisakuume aste asteelta suomalaisten keskuudessa.

Perjantaina 23. maaliskuuta julkistettiin tulevien kisojen Leijonien kannatuslaulut, jotka julkaistaan Leijonat 2012 -kokoelman muodossa huhtikuussa. Albumilla on mukana myös se kisojen kovin laulu, virallinen tunnus- ja maskottikappale, joka tulee soimaan miljoonien ihmisten tv-ruuduissa ympäri maapallon.

Hockey Bird (In The Zone) -kappaleen takaa löytyy pitkän linjan huipputiskijukka DJ Slow alias Vellu Maurola. Innokkaaksi kiekkomieheksi tunnustautuva Maurola kertoo olevansa onnellinen siitä, että pystyi laittamaan tällä tavalla kortensa kekoon kiekkohuuman aikaansaamiseksi. Hän kuitenkin myös tunnusti, että biisin tekemisessä oli omat paineensa.

– Jos sitä olisi alkanut järjellä ajattelemaan, niin en olisi saanut mitään aikaiseksi. Mutta sitä on niin fiiliksissä tuollaisessa tilanteessa, kun saa tuollaisen kunnian. Ja koska itse diggaan jääkiekkoa ja elää sitä juttua, on helppo heittäytyä.

Ja Maurola todellakin heittäytyi tilanteeseen. Hän ei muista koko sävellysprojektista kuin sävelen sieltä, toisen täältä.

– Ja nyt kun se on jälkeenpäin tehty ja alkaa miettiä sitä prosessia, niin en mä oikeasti edes muista siitä prosessista mitään. Ei sitä mieti järjentasolla, vaan siihen on heittäytynyt.

Miljoonia kiekkofaneja liikuttava biisi on tehty maailmalla huippusuositun Angry Birdseista tutun Hockey Birdsin ympärille. Tunnuslaulu lauletaan englanniksi, jossa lauluosuudet hoitaa New Yorkista kotoisin oleva MC.

– Musiikin voima on siinä, että sen pitää liikuttaa joko tunteita tai persausta. Ja nyt valittiin toi alaraajaosasto, mitä pitää saada liikuteltua. Tässä oli tarkoitus nostattavaan fiilikseen, että jengi voi ottaa sen omakseen. Ne voivat hakata kädet yhteen ja se tunne, kun se pärähtää soimaan, niin voi tulla sellainen nostattava fiilis.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat