MM-kisoissa kisaava joukkue taistelee ilman valmentajaansa – aviomies esti kisamatkan: "Minut pakotettiin jäämään kotiin"

Alppihiihdon MM-kisoissa mukana oleva Iranin maajoukkue joutui matkustamaan kisoihin ilman päävalmentaja Samira Zargaria.

Norjalaislehti Dagbladetin mukaan Zargari ei päässyt mukaan Italiassa kisattaviin MM-kisoihin, koska aviomies ei päästänyt Zargaria lähtemään.

– Se on totta, että minut pakotettiin jäämään kotiin. Iranin lain mukaan aviomieheni tekee päätöksen. Lakiemme mukaan nainen tarvitsee luvan aviomieheltään, isältään tai huoltajalta, jotta voi matkustaa ulkomaille, Zargari kertoo Dagbladetille.

Zargari on ollut aiemmin urallaan mukana alppihiihdon MM-kisoissa niin valmentajana kuin kilpailijanakin, mutta tällä kertaa hänen kisamatkansa evättiin. Zargarin mukaan syitä tähän on useita.

– Siihen voi olla monia syitä. Yksi syistä on, etteivät Iranista poistuvat naiset halua enää palata Iraniin. Se pelottaa miehiä. Moni on huijannut miehensä antamaan luvan ja sitten jättäneet tämän lähdettyään maasta.

Iranin Atefeh Ahmadi sijoittui torstain naisten suurpujottelukilpailussa sijalle 46. Forough Abbasi karsiutui toiselta kierrokselta. Marjan Kalhor ja Sadaf Savehshemshaki laskivat puolestaan ulos ensimmäisellä kierroksella.

Lue myös:

    Uusimmat