MM-kisajoukkueen pukuhuoneesta tehty löytö aiheutti raivon – "Lähettävät viestin kansanmurhasta"

Ottelukooste Brasilia - Serbia 6:37
Katso videolta Brasilian ja Serbian välisen ottelun kooste.

Kosovon jalkapalloliitto on tehnyt virallisen valituksen kansainväliselle jalkapalloliitolle Fifalle Serbian jalkapalloliiton toiminnasta. Syynä ilmoitukselle on Brasilia-ottelussa Serbian pukuhuoneeseen ripustettu lippu.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Serbia hävisi avausottelunsa Brasilialle 0-2 Tottenham-kärki Richarlisonin kahdella osumalla. Suuremman huomion keräsi kuitenkin sosiaalisessa mediassa levinnyt kuva, jossa näkyy Serbian pukuhuoneeseen ripustettu lippu. Lipussa oli Kosovon kartta, joka oli värjätty Serbian lipun värein ja siihen oli lisätty teksti: "Me emme luovuta". 

Kosovo itsenäistyi Serbiasta vuonna 2008, mutta Serbia ei ole tunnustanut Kosovon itsenäisyyttä. Serbialaisten teko on aiheuttanut raivoa muun muassa Kosovon päättäjissä sekä maan jalkapalloliitossa. Kosovon urheiluministeri Hajrulla Ceku kutsui tapahtunutta häpeälliseksi teoksi.

– Se on vihamielistä sekä ksenofobiaa ja he lähettävät Kosovolle viestin kansanmurhasta käyttäen jalkapallon MM-kisoja alustana. Odotamme Fifalta kunnollisia toimia, sillä Kosovon jalkapalloliitto on Fifan ja Uefan täysimääräinen jäsen, Ceku kirjoitti Twitterissä.

Kosovon AKR-puoleen johtaja Behgjet Pacollin mielestä kyse on serbialaisesta propagandasta Qatarissa. Hän myös vaatii Fifalta toimia. Kosovon jalkapalloliitto julkaisi aiheesta tiedotteen, jossa se vaatii Serbialle rangaistusta.

– Jalkapallo on maailman suosituin laji ja se lähettää viestin yhtenäisyydestä. Serbian aggressiivinen teko ei vastaa tätä viestiä ja sen vuoksi heitä tulee rangaista. Se on hyväksymätöntä, että tämä teko jäisi huomiotta. Vaadimme, että Fifa rankaisee Serbian jalkapalloliittoa, Kosovon liitto tiedotti.

Serbia kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan Sveitsin, jonka kapteeni Granit Xhaka ja varakapteeni Xherdan Shaqiri ovat muun muassa kosovotaustaisia. Joukkueet kohtaavat perjantaina. Serbia pelaa tätä ennen maanantaina Kamerunia vastaan ja Sveitsi Brasiliaa vastaan samana päivänä.

Katso alta kuva Serbian pukuhuoneeseen ripustetusta lipusta. Pääkuvan videolla Brasilian ja Serbian välisen ottelun kooste.

Lue myös:

    Uusimmat