Järkyttävä tappio kotikisoissa käynnisti rajun rasismiryöpyn – "Näitä tekoja ei voi hyväksyä"

Copa American isäntämaa Yhdysvallat koki 1-2-yllätystappion Panamalle perjantain vastaisena yönä.

USA sai pallon verkkoon jo pelin viidennellä minuutilla, mutta Weston McKennien osuma vietiin lopulta pois paitsion vuoksi.

Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin USA sai synkkiä pilviä ylleen, kun Timothy Weah löi pelitilanteen ulkopuolella Roderick Milleria takaraivoon. VAR-tarkistuksen jälkeen Weah sai punaisen kortin.

Kisaisännät saivat ulosajosta kuitenkin hetkellisesti lisävirtaa ja Folarin Balogun laukoi pallon komeasti maaliin ottelun 22. peliminuutilla.

Miesylivoimalla pelannut Panama käänsi ottelun kuitenkin itselleen ja nappasi 2-1-voiton.

USA:n shokkitappiolla oli surulliset seuraukset, sillä osa joukkueen pelaajista joutui ottelun jälkeen rasististen solvausten kohteeksi sosiaalisessa mediassa. USA:n jalkapalloliitto tuomitsi rasismin jyrkästi.

– Tällaiselle vihamieliselle ja syrjivälle käyttäytymiselle ei ole mitään sijaa. Näitä tekoja ei voi hyväksyä ja ne ovat ristiriidassa meidän organisaatiomme arvojen kanssa, USA:n jalkapalloliitto viestittää.

Yksi rasismin kohteeksi joutuneista pelaajista oli punaisen kortin ottelun avausjaksolla saanut Weah, joka pyysi anteeksi turhautumistaan.

– Yksi turhautumisen hetki johti peruuttamattomaan lopputulokseen. Pyydän siitä syvästi anteeksi joukkuetovereiltani, valmentajiltani, perheeltäni ja meidän faneiltamme, Weah toteaa Reutersin mukaan.

Yhdysvallat on seuraavaksi kovan paikan edessä, sillä joukkue on vaarassa pudota jatkosta. Se kohtaa lohkovaiheen päätösottelussaan Uruguayn, joka on aloittanut oman turnauksensa säkenöivästi.

USA:n päävalmentaja Gregg Berhalter myöntää, että joukkue lähtee otteluun painetilanteessa.

– Paineet ovat osa tätä työtä. Maajoukkueen edustaminen on valtaisa kunnia ja sen mukana tulee paljon odotuksia, Berhalter sanoo.

– Tämä tulos oli pettymys, mutta me teimme hommia. Jos teemme samalla tavalla hommia yhdessä, meillä on mahdollisuus voittaa Uruguay. Tiedämme sen olevan vaikeaa, mutta teemme parhaamme.

Lue myös:

    Uusimmat