Suomen maajoukkuetähti ryöpyttää Fifaa – kattojärjestön kohupäätös kirvoitti painokkaan kysymyksen: "Oletteko miettineet?"

Yksi jalkapallon MM-kisojen avausviikon suurimmista puheenaiheista on ollut OneLove-sateenkaarinauhat, joita seitsemän eurooppalaisjoukkueen kapteenin oli määrä käyttää mutta joiden käyttämisen Fifa rangaistuksen uhalla kielsi.

Päätöksellään Fifa osoitti Qatarin kisojen tiimoilta jo ties kuinka monennen kerran piittaamattomuutensa ihmisoikeuksista.

Suomen parhaalle maajoukkuemaalintekijälle, Helmareissa 122 kertaa vuosina 2007–2022 osuneelle Linda Sällströmille päätös oli sikäli henkilökohtainen, että hän on kertonut avoimesti homoseksuaalisuudestaan.

Sällström on jo aiemmin kritisoinut Fifaa voimakkaasti ja kertonut omalta osaltaan boikotoivansa Qatarin kisoja. OneLove-asiaan Sällström otti voimakkaasti kantaa sosiaalisessa mediassa.

– Tämä on yksi useista syistä, miksi olen alkanut vakavasti kyseenalaistaa omaa rakkauttani ja sitoutumistani tähän peliin,  Sällström kirjottaa Twitterissä jakamansa kuvan oheen.

Kuvassa Sällströmillä on yllään maajoukkuepaita ja käsivarressaan sateenkaaren väreissä oleva kapteeninnauha.

– Näkemykseni Fifan äärimmäisyyksiin viedystä päätöksestä OneLove-asiassa on, että homoseksuaalina pelaajana jalkapallomaailma on minulta niin tiiviisti suljettu, että muita pelaajia pitää jopa rangaista, mikäli he puolustavat oikeuttani olemassaoloon.

– Fifa pilaa jalkapallon meiltä kaikilta. Olen pahoillani paitsi pelaajien ja fanien myös kaikkien niiden puolesta, joihin Fifan korruptio, ahneus ja täysi piittaamattomuus ihmisoikeuksista vaikuttavat.

Sällström myös esittää suoria kysymyksiä Fifan suuntaan.

– Oletteko miettineet, minkälaisen viestin lähetätte kaikille niille homoseksuaaleille pelaajille, jotka aikovat osallistua naisten MM-lopputurnaukseen ensi kesänä? Aiotteko kieltää heiltä pelaamisen tai kapteeninnauhat – vai aiotteko yhäkkiä esittääkin tukevanne heitä?

Sällström on myös vastannut erään Twitter-käyttäjän kysymykseen siitä, miksei hän nostanut ongelmia näin aktiivisesti esiin silloin, kun MM-kisat pelattiin Venäjällä 2018. Tämä kysymys nousee monesti esiin, kun joku ilmoittaa vastustavansa Fifan toimintaa ja Qatarin kisoja.

– Omalta osaltani se johtui tiedon ja näkemyksen puutteesta. Onneksi me kaikki voimme kasvaa, oppia ja sivistää itseämme, Sällström sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat