MM-hiihtojen kohunimi Perttu Hyvärinen tunnustaa olevansa koukussa – "Ihan pikkupoikia kolmestaan"

Perttu Hyvärinen pettyi MM-avaukseensa, kaatuminen vaikeutti kilpailua – ”Odotin paljon parempaa tulosta” 1:51
Myös MTV Urheilun haastattelussa näkynyt Perttu Hyvärisen kyseenalainen sponsoritempaus yhdistelmäkisan jälkeen aiheutti kohuotsikot.

Perttu Hyvärinen on muuttunut mies. Suomen maajoukkuehiihtäjä sanoo nauttivansa ammatistaan nyt enemmän kuin koskaan.

Hyvärinen, 31, on murtautunut viimeisen kahden kauden aikana ainakin ajoittain lähelle maailman huippua. Parastaan hän on esittänyt arvokisoissa.

Planican MM-hiihtojen tulokset ovat olleet pettymys Hyväriselle itselleen, mutta ne ovat melko lailla linjassa kauden aiempien maailmancup-kisojen kanssa. Yhdistelmäkisassa hän oli kymmenes kaatumisesta huolimatta ja vapaan 15 kilometrin väliaikalähdössä savolainen punnersi 13:nneksi.

Perjantaina hän vie Suomen kolmatta osuutta pitkässä viestissä. 

Otsikoihin Hyvärinen on noussut kuitenkin näyttävimmin yhdistelmäkisan jälkeisten tapahtumien takia. Hän rikkoi tuolloin Suomen hiihtoliiton urheilijasopimusta esittelemällä median edessä henkilökohtaista sponsoriaan turhan näyttävästi.

Tästä käynnistyi päiväkausien mittainen sekava kohu, jonka aikana eri osapuolilta nähtiin turhan hätäisiä ulostuloja ja pyrkimyksiä repiä mediamyllystä kaikki mahdollinen irti.

Hyvärinen ei halunnut MM-kisojen toisella viikolla avata sitä, kenen idea koko tapaus oli.

– Savossa pidetään Savon lippu ylhäällä, Hyvärinen totesi viitaten yhteiskumppaniinsa.

Ihanaa kihinää

Latujen herrasmiehenä tunnetun Hyvärisen katsotaan muuttuneen. Hän tunnustaa, että uudella taustatiimillä – manageri Olli-Pekka "Lelu" Ojansivu ja hyvä ystävä Akseli Muraja – on ollut vaikutuksensa.

– Joku voi sanoa, että olen muuttunut myös urheilijana, mutta ehkä se, mitä Lelu on minulle opettanut, on ollut se, että olen vain enemmän oma itseni. Nauttia tästä.

Ojansivu on Suomen lentopallomaajoukkueen entinen monivuotinen huippupelaaja. Suupaltti on tehnyt oman osansa hämmentäessään kohutapauksen ympärillä. 

Muraja puolestaan auttaa kaksikkoa varsinkin kuvaajana erilaisissa kampanjoissa.

Mainoskuvaukset ovat imaisseet Hyvärisen mennessään.

– Ehkä tuohon olisi hauska joskus myöhemminkin (palata). Sisällöntuotanto, miksei vaikka käsikirjoittajana tai näyttelijänä toimiminen…se on ollut tosi hauskaa.

– Ehkä olen jäänyt tuossa asiassa myös koukkuun siihen, että olen tehnyt käsikirjoituksia samalla, kun olen käynyt juoksu- tai hiihtolenkillä. Olen saanut pähkäillä sitä.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kolmikon yhteispeli on paljon muutakin kuin työtä. 

– Sitten kun olen Akselille tai Lelulle saanut esittää ajatuksen, niin sen jälkeinen kihinä meillä kolmella äijällä on ollut ihanaa. Sitten kun Akseli on lähettänyt kuvauspäivän jälkeen ensimmäisen vedoksen jostakin videosta, niin mikään ei ole ollut niin hienoa tuntemuksena, kuin se, että olemme olleet ihan pikkupoikia kolmestaan. Se kuulostaa ihan typerälle, mutta se on ollut tosi mukavaa, Hyvärinen kertaa.

"Tämä saattaa jossain vaiheessa loppua"

Kesällä 32 vuotta täyttävä Hyvärinen on kestävyysurheilijana vielä selkeästi tuloksentekoiässä. Toisenlaisiakin ajatuksia on noussut ajoittain pintaan. 

– En ehkä ole nauttinut aiemmin hiihdosta niin paljon kuin nyt. Ehkä siinä on tullut jonkinlainen kuolemanpelko tämä urheilun suhteen, että tämä saattaa jossain vaiheessa loppua.

– Tämä (hiihto) on ollut niin mukavaa, että tuntuu, ettei kai tämä lopu ikinä. Tässä urheilussa on myös sellainen kuin luontainen poistuma aika helppoa. Kun nuoret miehet tulevat kahta puolta ohi, niin siinä vaiheessa tässä ei pysytä rimpuilemallakaan mukana. Katsotaan, kuinka pitkään tässä viihdyn, Hyvärinen pyörittelee. 

Yksi asia on kuitenkin varma. Team Hyvärinen–Ojansivu–Muraja on piirtänyt vasta ensivetonsa.

– Tämä hässäkkä ei tule tähän loppumaan. (Näissä) kisoissa toivottavasti loppuu tähän, mutta kisojen jälkeen hämmentäminen, jopa tämän hämmennyksen puitteissa, tulee jatkumaan.

– Meidän tarkoituksenamme on tehdä pelkkää hyvää. Se hyväntekeminen jatkuu myös Suomessa, Hyvärinen painottaa. 

Miesten viestikilpailu starttaa perjantaina kello 13.30. Suomi kilpailee joukkueella Ristomatti Hakola–Iivo Niskanen–Perttu Hyvärinen–Niko Anttola. Planican MM-ohjelmaan pääset tästä linkistä

Kärkimaiden joukkueita miesten MM-viestiin:

Joukkue

1. osuus

2. osuus

3. osuus

4. osuus

Norja

Hans Christer Holund

Pål Golberg

Simen H. Krüger

Johannes H. Kläbo

Ruotsi

Johan Häggström

Jens Burman

William Poromaa

Calle Halfvarsson

Ranska

Richard Jouve

Hugo Lapalus

Clement Parisse

Jules Lapierre

Suomi

Ristomatti Hakola

Iivo Niskanen

Perttu Hyvärinen

Niko Anttola

Italia

Dietmar Nöckler

Francesco de Fabiani

Paolo Ventura

Federico Pellegrino

Saksa

Albert Küchler

Janosch Brügger

Jonas Dobler

Friedrich Moch

Lue myös:

    Uusimmat