Norjalaishiihtäjä riehui – se kostautui: "Kausi ohi"

Norjalaishiihtäjä Håvard Solås Taugbölin kausi on ohi. Mies saa syyttää siitä tapaansa purkaa tunteita karvaan pettymyksen jälkeen.

Taugböliä otti päähän, että hän karsiutui viime torstaina Planican MM-kisojen perinteisen sprintissä puolivälierävaiheessa. Hän oli lähtenyt kilpailuun yhtenä menestyjäsuosikeista, mutta kaatui puolivälierissä käytyään kamppailua Ruotsin Marcus Gratea vastaan. Norja teki Gratesta protestinkin, ja taustalla Taugböl mursi raivopäissään rystysensä.

– Kun pääsin alas stadionrakennuksen kellarikerrokseen, viha pääsi valloilleen. Löin nyrkillä tolppaa. Olen oikeasti järkevä mies, mutta silloin olin vihainen, hän kertoi norjalaiselle Gudbrandsdölen Dagningen -lehdelle.

– On tyypillistä, että kaikki tulee kerralla ulos. Nyt minulla on kuitenkin kipsi viikon ajan. Kun se poistetaan, on odotettava viisi viikkoa ilman rasitusta. Kausi on siis ohi.

Taugböl sijoittui MM-sprintin lopputuloksissa 27:nneksi. Mies oli yltänyt helmikuun alussa Toblachissa maailmancupin vapaan sprintissä toiseksi. Hänellä on palkintokaapissaan MM-pronssi perinteisen sprintistä Oberstdorfista 2021.

MM-sprintin voitti Norjan Johannes Hösflot Kläbo ja maanmies Pål Golberg täydensi kaksoisvoiton. Sama kaksikko sivakoi myöhemmin parisprintin maailmanmestaruuteen.

Lue myös:

    Uusimmat