Mitro Repo: Euroopan poliisit tulevat jälkijunassa

Europarlamentaarikko Mitro Repo (sd) on erittäin huolissaan Euroopassa vallitsevasta julkisesta puheesta.

Hänen mielestään Norjan verityöt osoittavat, että terrorismin kuva on muuttunut Euroopassa radikaalisti.

– Ihmettelin suuresti, kuinka suuret uutistalot maailmalla menivät leimaamaan Norjan hirmuteot islamistiterrorismin näytteeksi, Repo sanoo.

MTV3:n Huomenta Suomen haastatteleman Revon mukaan muun muassa vuoden 2009 terroriteoista vain murto-osa on islamistien tekemiä.

– Euroopassa terroritekoja tekevät separatistit, anarkistit ja nyt yhä enemmän äärioikeisto.

Revon mielestä koko Euroopan on nyt mentävä itseensä.

– Tämä ei ollut isku sosiaalidemokraatteja tai sosiaalidemokraattisia nuoria kohtaan. Tämä oli isku eurooppalaista, länsimaista ja demokraattista järjestystä kohtaan, ikään kuin vapaata maailmaa kohtaan, hän sanoo.

– Euroopan poliisi on mielestäni pahasti jälkijunassa, kun se kuuluttaa, että mitään vaaraa ei ole. Ja silti joku psykopaatti sanoo, että Suomessakin 5 000 ihmistä pitäisi tappaa ja kaksi ydinvoimalaa räjäyttää.

Poliitikot päästävät sammakkoja suustaan

Mitro Repo on samaa mieltä Erkki Tuomiojan ja Martti Ahtisaaren kanssa siitä, että kaikenlaiselle vihapuheelle on saatava päätös. Hän painottaa erityisesti poliitikkojen vastuuta.

– Suomalaiset poliitikot päästelevät suustaan mitä ihmeellisimpiä sammakoita, kuten tuo homofobinen keskustelu viime syksynä, Repo täräyttää.

Hänen mielestään minkään vakaumuksen perusteella ei voi ummistaa silmiään muuttuvalta maailmalta.

Repo on tutustunut Anders Behring Breivikin julkaisemaan manifestiin. Revon mielestä on unohdettava, että Breivikillä olisi mitään uskonnollisia ajatuksia.

– Hän ei edusta mitään tosikristillisyyttä, vaan haluaa aateveljiensä kokoontuvan, jos he vain tunnustavat kristillisen kulttuurin käsitteen. Siinä ei ole siis mitään hengellistä mukana, Repo sanoo.

Hänen mukaansa Breivikin ajatuksista puuttuu täysin myötätunto ja kärsimyksen ymmärtäminen.

– Se on siis vähän kuin piru lukisi Raamattua.

Katso Mitro Revon haastattelun 1. osa: (Huomenta Suomi 26.7.2011)

Katso Mitro Revon haastattelun 2. osa: (Huomenta Suomi 26.7.2011)

Lue myös:

    Uusimmat