Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Miten valmistetaan oikeaoppinen Sacherkakku?

Äitienpäivä yllätys
Äitienpäivä yllätysCopyright MTV3i/AP GraphicsBank 2002
Julkaistu 10.03.2004 12:41

Oikeaoppisia reseptejä on varmasti yhtä paljon kun on kokkejakin mutta tässä gastronomisen raamatun eli Larousse Gastronomiquen resepti tuon klassikon valmistukseen.

Sacherkakku

Voitele ja jauhota kaksi halkaisijaltaan n. 20 cm olevaa irtopohjavuokaa. Sulata varovasti 200 g tummaa hyvä laatuista suklaata. Vatkaa 8 keltuaisen rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon 250 g sulatettua suolatonta voita sekä sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa hyvin vatkaten. Vatkaa kymmenen valkuaista kovaksi vaahdoksi (voit lisätä joukkoon hyppysellisen suolaa, niin ne vaahtoutuvat paremmin). Lisää kovan vaahdon joukkoon lopuksi 150 g hienoa sokeria ja 2 tl vaniljasokeria. Vatkaa vielä hetki. Kääntele kolmasosa valkuaisvaahdosta suklaamassan joukkoon esim. nuolijalla. Lisää loppu vaahto suklaaseen asteittain koko ajan varovasti sekoittaen. Lisää taikinaan 125 g vehnäjauhoja siivilän läpi. Sekoita varovasti kunnes seos on tasaista. Kaada taikina vuoksiin ja paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Kokeile kakkujen kypsyyttä tikulla.

Valmista kuorrutus. Mittaa kattilaan 2,5 dl kermaa ja 150 g tummaa suklaata. Lämmitä miedolla lämmöllä ja välillä sekoitellen kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Riko 1 kananmunan rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon 3 rkl suklaa seosta. Kaada tämä seos takaisin suklaa-kermaseokseen. Kiehauta n. 1 minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Purista 175 g aprikoosihilloa siivilän läpi jotta saat siitä tasaista. Voit lämmittää hilloa hieman esim. mikrossa niin siivilöiminen on helpompaa. Levitä hillo jäähtyneelle kakkupohjalle ja nosta päälle toinen kakkupohja. Kuorruta kakku suklaaseoksella. Anna kakkun makujen tasaantua jääkaapissa ainakin 3 tuntia. Tarivttaessa voit kostuttaa kakkupohijia hieman mehulla tai maidolla.

Lisää aiheesta:

Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistäYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä