Miten valmistetaan oikeaoppinen Sacherkakku?

Oikeaoppisia reseptejä on varmasti yhtä paljon kun on kokkejakin mutta tässä gastronomisen raamatun eli Larousse Gastronomiquen resepti tuon klassikon valmistukseen.

Sacherkakku

Voitele ja jauhota kaksi halkaisijaltaan n. 20 cm olevaa irtopohjavuokaa. Sulata varovasti 200 g tummaa hyvä laatuista suklaata. Vatkaa 8 keltuaisen rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon 250 g sulatettua suolatonta voita sekä sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa hyvin vatkaten. Vatkaa kymmenen valkuaista kovaksi vaahdoksi (voit lisätä joukkoon hyppysellisen suolaa, niin ne vaahtoutuvat paremmin). Lisää kovan vaahdon joukkoon lopuksi 150 g hienoa sokeria ja 2 tl vaniljasokeria. Vatkaa vielä hetki. Kääntele kolmasosa valkuaisvaahdosta suklaamassan joukkoon esim. nuolijalla. Lisää loppu vaahto suklaaseen asteittain koko ajan varovasti sekoittaen. Lisää taikinaan 125 g vehnäjauhoja siivilän läpi. Sekoita varovasti kunnes seos on tasaista. Kaada taikina vuoksiin ja paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Kokeile kakkujen kypsyyttä tikulla.

Valmista kuorrutus. Mittaa kattilaan 2,5 dl kermaa ja 150 g tummaa suklaata. Lämmitä miedolla lämmöllä ja välillä sekoitellen kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Riko 1 kananmunan rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon 3 rkl suklaa seosta. Kaada tämä seos takaisin suklaa-kermaseokseen. Kiehauta n. 1 minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Purista 175 g aprikoosihilloa siivilän läpi jotta saat siitä tasaista. Voit lämmittää hilloa hieman esim. mikrossa niin siivilöiminen on helpompaa. Levitä hillo jäähtyneelle kakkupohjalle ja nosta päälle toinen kakkupohja. Kuorruta kakku suklaaseoksella. Anna kakkun makujen tasaantua jääkaapissa ainakin 3 tuntia. Tarivttaessa voit kostuttaa kakkupohijia hieman mehulla tai maidolla.

Lue myös:

    Uusimmat