Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Miten valmistetaan oikeaoppinen Sacherkakku?

Äitienpäivä yllätys
Äitienpäivä yllätysCopyright MTV3i/AP GraphicsBank 2002
Julkaistu 10.03.2004 12:41

Oikeaoppisia reseptejä on varmasti yhtä paljon kun on kokkejakin mutta tässä gastronomisen raamatun eli Larousse Gastronomiquen resepti tuon klassikon valmistukseen.

Sacherkakku

Voitele ja jauhota kaksi halkaisijaltaan n. 20 cm olevaa irtopohjavuokaa. Sulata varovasti 200 g tummaa hyvä laatuista suklaata. Vatkaa 8 keltuaisen rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon 250 g sulatettua suolatonta voita sekä sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa hyvin vatkaten. Vatkaa kymmenen valkuaista kovaksi vaahdoksi (voit lisätä joukkoon hyppysellisen suolaa, niin ne vaahtoutuvat paremmin). Lisää kovan vaahdon joukkoon lopuksi 150 g hienoa sokeria ja 2 tl vaniljasokeria. Vatkaa vielä hetki. Kääntele kolmasosa valkuaisvaahdosta suklaamassan joukkoon esim. nuolijalla. Lisää loppu vaahto suklaaseen asteittain koko ajan varovasti sekoittaen. Lisää taikinaan 125 g vehnäjauhoja siivilän läpi. Sekoita varovasti kunnes seos on tasaista. Kaada taikina vuoksiin ja paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Kokeile kakkujen kypsyyttä tikulla.

Valmista kuorrutus. Mittaa kattilaan 2,5 dl kermaa ja 150 g tummaa suklaata. Lämmitä miedolla lämmöllä ja välillä sekoitellen kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Riko 1 kananmunan rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon 3 rkl suklaa seosta. Kaada tämä seos takaisin suklaa-kermaseokseen. Kiehauta n. 1 minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Purista 175 g aprikoosihilloa siivilän läpi jotta saat siitä tasaista. Voit lämmittää hilloa hieman esim. mikrossa niin siivilöiminen on helpompaa. Levitä hillo jäähtyneelle kakkupohjalle ja nosta päälle toinen kakkupohja. Kuorruta kakku suklaaseoksella. Anna kakkun makujen tasaantua jääkaapissa ainakin 3 tuntia. Tarivttaessa voit kostuttaa kakkupohijia hieman mehulla tai maidolla.

Lisää aiheesta:

Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohteluaTomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensäMuutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosiHelsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttääAntibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 15:05
    Painonhallinta

    Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohtelua

  • 12:58
    Ruoka

    Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä

  • 10:40
    Lifestyle

    Muutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa

  • 08:12
    Ehkäisy

    1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi

  • 06:29
    Ruoka

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää