Miten Toyotan uusi tallipäällikkö Jari-Matti Latvala eroaa Tommi Mäkisestä? Näin Kalle Rovanperä vastasi

3:15
Jari-Matti Latvala tiivisti rallin MM-sarjan aloituksen MTV Urheilun haastattelussa.

Toyotan WRC-tallissa alkoi tänä vuonna uusi aikakausi, kun Jari-Matti Latvala otti hoitaakseen tallipäällikön tehtävät.

Latvala peri tallipomon paikan Tommi Mäkiseltä, jonka yritys vastasi pitkään Toyotan WRC-toiminnoista. Vuodenvaihteessa Toyota otti kuitenkin WRC-projektin suoraan yrityksensä alle.

"Uuden Toyotan" ensimmäinen kilpailu Monte Carlon MM-rallissa ei olisi voinut mennä paljoakaan paremmin. Sebastien Ogier ja Elfyn Evans toivat japanilaisvalmistajalle kaksoisvoiton. Lisäksi Kalle Rovanperä ajoi Toyota Yaris WRC -autolla neljänneksi ja tiimin haastajaohjelmaan kuuluva japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta kuudenneksi.

– Se oli hieno juttu, että olimme kokonaisuutena niinkin vahvoja. Se kertoo, että meillä on erittäin hyvä auto, hyvät kuljettajat ja koko tiimi, Latvala kehui.

Latvalan ensiesiintyminen tallipäällikön paikalla heijastui vahvasti etenkin median suuntaan. Latvala saapui haastattelualueelle ennen jokaista huoltotaukoa ja jakoi hyväntuulisesti mietteitään toimittajille.

Mutta miltä Tommi Mäkisen vaihtuminen Jari-Matti Latvalaan näytti tiimin sisällä? Kalle Rovanperällä ei ollut ainakaan valitettavaa uudesta pomostaan.

– Meillä sujui hyvin Jari-Matin kanssa. Totta kai siinä on pieniä eroja, kun vertaa kahta eri ihmistä. Jari-Matilla on hyvin samanlainen tyyli (kuin Mäkisellä). Heti tuli aika luontainen olo hommaan, Rovanperä tiivisti MTV Urheilulle.

Monte Carlossa jo kahdeksatta kertaa voittoa juhlinut Ogier on samoilla linjoilla Rovanperän kanssa.

– Olen tuntenut Jari-Matin pitkään. Hän on mukava ihmisille ja häntä on helppo lähestyä. Tässä vaiheessa on liian aikaista sanoa, kuinka hän pärjää tallipäällikön tehtävissä, mutta olen varma, että kaikki toimii hyvin, Ogier arvioi.

Tallipäällikkö Latvala suitsutti syystäkin kuljettajiaan Monten jälkeen. Nuori Rovanperä teki erityisen vaikutuksen Latvalaan.

– Hän oli mahtavassa vauhdissa heti alusta. Harmittaa toki Kallen puolesta, että hänellä meni sunnuntaina rengas, minkä jälkeen hän ei pystynyt ajamaan kolmannesta sijasta, Latvala sanoi.

– Kalle otti nyt neljännen sijan, mikä on yhden pykälän parempi kuin viime vuonna. Ero kärkeen oli myös pienempi kuin vuosi sitten. Nyt Kallella on hyvä lähtöpaikkaan Rovaniemen Arctic-ralliin, Latvala viittasi kauden toiseen MM-ralliin.

Kausi jatkuu Rovaniemen ympäristössä helmikuun lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja