Miten kysyä mieheltä, onko hänellä erektio-ongelmia? Raati vastaa: "Et voi tietää, mitä toisen päässä liikkuu..."

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
KATSO MYÖS: Onko jokaisella miehellä erektio-ongelmia, ja minkä kokoinen on "normaali penis"?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miten kysyä mieheltä itseltään, onko hänellä erektio-ongelmia? Luulen, että omien paineidensa takia hän torjuu läheisyyttäni.  Ihan kuin hän torjuisi minua, etten minä vain torjuisi häntä hänen ongelmansa vuoksi. Oletko kokenut samaa, miten otit asian esiin?" kysyy nimimerkki Hentonen

Näin raati vastasi

"Ottaisin asian ihan suoraan puheeksi ja tarjoaisin itseäni seuraksi lääkäriin."
– Nainen, 43, parisuhteessa

"Huomioni kiinnittyy nyt tuohon "luulen"-sanaan. Et siis varsinaisesti tiedä, mistä on kyse; voihan mies olla vaikka aseksuaali. Eli en lähtisi kysymään mistään erektio-onglemasta, vaan kertomaan yleisesti omista tunteista: tarvitsen enemmän seksiä, minusta tuntuu, ettet halua minua ja se tekee minut surulliseksi, onko sinulla jotain huolia..."
– Nainen, 36, avoliitossa

"Kerro, että sinusta tuntuu kuin hän torjuisi läheisyyttäsi ja kysy, tiedostaako hän tätä. Muista pysyä omissa tuntemuksissa, et voi tietää, mitä toisen päässä liikkuu, joten älä oleta. Oma kumppani koki joskus kovaa stressiä, ja sen vuoksi torjui läheisyyttä."
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Miksi mietit juuri erektio-ongelmasta olevan kyse? Mies voi myös vaikka haluta vähemmän seksiä. Jos nyt haluat kuitenkin kysyä, niin suosittelen hellästi, mutta suoraan. En ehkä mainitsisi lääkäriä, se tahtoo monille miehille olla kova paikka."
– Nainen, 26, parisuhteessa

"Jos suhteessa vallitsee rakkaus ja luottamus, mies ottaa omat ongelmansa esille sinun kanssasi. Joku käyttäytymisessäsi estää tämän. Pyri ensin luomaan luottamusta. Tarjoa varauksetonta rakkautta äläkä suotta suutu, tai moiti miestä epätäydellisyyksistä."
– Mies, 50 naimisissa

"Kysyt suoraan, niin kysyin minäkin, mutta mieskin oli avoin asian suhteen alusta asti, että on ongelmia. Torjuu myös minua välillä, kun tietää, ettei kykene siihen. 4 vuotta yhdessä oltu."
– Nainen, 36, etäparisuhteessa

"Se ei auta kuin kysyä suoraan. Jos hän vielä välttelee aihetta, saattaa olla hankala saada kiertäen vastaus selville."
– Nainen, 25, sinkku

"Tuo omat tunteesi esille ja kerro, että sinulle herännyt epäilyksiä, että mies välttelee sinua. Jos et saa vastausta, on hyvä kuitenkin sanoa, että jos on jotakin sydämensä päällä aiheeseen liittyen, olet valmis kuuntelemaan."
– Nainen, 30, avoliitossa

"Koin itse samaa ja kysyin mieheltä asiasta suoraan, että onko jotain, joka häiritsee seksiä. Kielsi kaiken. Luulen, että se asia on niin arka, sitä ei uskalla sanoa. Muutaman keskustelun jälkeen mies kertoi, mikä mättää. Ja parhaiten ongelmiin auttaa aika."
– Nainen, 26, avoliitossa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat