Kykenisitkö suhteeseen ihmisen kanssa, jota seksi ei kiinnosta? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Kykenisitkö suhteeseen romanttisen aseksuaalin kanssa?" kysyy nimimerkki Seksi ei kiinnosta.

Aseksuaali tuntee vain vähän tai ei lainkaan seksuaalista vetovoimaa muita kohtaan. Hän kuitenkin voi  ihastua ja rakastua.

Näin naiset vastasivat

”En. Se olisi pahin painajaiseni. Nimim. Seksi kiinnostaa.”
– 32, sinkku

"En. Seksitön suhde on kokeiltu, ei toimi. Jos seksin saisi hakea muualta, niin ehkä, toisaalta oma pääni tuskin kestäisi tuollaista tilannetta."
– 31, parisuhteessa 

"En kykenisi, koska itselleni seksuaalisuus on osa parisuhdetta. Tärkeä osa, joka erottaa sen kaverisuhteesta. Minulle on tärkeää tuntea itseni halutuksi ja myös saada haluta toista."
– 30, naimisissa

"Valitettavasti itse olen ihminen, jota seksi kiinnostaa. Jos löytäisin mahtavan tyypin, jonka kanssa haluaisimme lyödä hynttyyt yhteen, 'perinteiselle' seksille pitäisi keksiä vaihtoehto. Voihan mies tyydyttää naisen, vaikkei yhdyntään pystyisi tai haluaisi. Yksi vaihtoehto olisi myös avoin suhde, jossa seksuaalinen nautinto haettaisiin parisuhteen ulkopuolisen ihmisen sylistä. Täysin seksittömänä elämänsä ja kumppaninsa elämän haluavan henkilön tulisi mielestäni etsiä rinnalleen ihminen, jolla on samanlaiset halut sen sijaan, että rajoittaisi toisen perusoikeutta seksuaalisuuteensa."
– 25, sinkku


Osittainen lähde: HeSeta

***

17:47

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja