"Kertoisin, että ei se haittaa" – lukijaraati neuvoo, miten kumppanin erektio-ongelmiin kannattaa reagoida

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
KATSO MYÖS: Onko jokaisella miehellä erektio-ongelmia, ja minkä kokoinen on "normaali penis"? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen.

"Miehellä on välillä erektio-ongelmia. Huomaan, että hän tuntuu kiusaantuvan, kun niin käy. Onko teillä vinkkejä, mitä voisin tehdä, etten ainakaan pahenna tilannetta?" kysyy nimimerkki Anita.

Näin raati vastasi

"Ihan ensiksi selvitä, onko hänellä stressiä ja oletko itse stressin suurin lähde. Se on se kaikkein yleisin syy."
– Mies, 60, avioliitossa

"Ota rennosti. Jos hänelle tulee suorituspaineita, asia hankaloituu jatkossa enemmän. Toimi positiivisen kautta. Osoita muilla keinoin hellyyttä, ja näytä siten, että asia on ihan ok. Jossain tilanteessa, ei sängyssä, voisi ottaa puheeksi avun hakemisen."
– Nainen, 30, avioliitossa

"Kerro, että se ei ole mitenkään harvinaista ja siihen voi saada apua, vaikkakaan tilanne ei välttämättä kerro sairaudesta.  Muistuta, että hän on sinulle tärkeä muunkin kuin seksin vuoksi ja että lähekkäin voi olla myös ilman seksiä tai yhdyntää."
– Nainen, 43, avioliitossa

"Kannustaisin vaan, ja kertoisin, että ei se haittaa. Ja ehdottaisin muuta tekemistä, jos sellainen ongelma sattuu eteen tai yrittäisin jatkaa tilanteesta huolimatta – riippuu ihan tilanteesta."
– Nainen, 19, sinkku

"Itse vastaavassa tilanteessa otan ohjat ja avustan miestä vahvempaan erektioon käsin tai suulla. Joskus se onnistuu, joskus ei. Sitten vain siirrytään halimaan tai muuten hyväilemään toisiamme, mikäli erektio ei onnistu. Ei sen suurempaa numeroa asiasta."
– Nainen, 37, kihloissa

"Ole tukena ja näytä vilpittömästi, ettei asia sinua haittaa. Jos ongelma on jatkuva, siihen on lääkkeitä."
– Mies, 47, parisuhteessa

"Entisellä kumppanillani oli myös ja olin aina tosi ymmärtäväinen, enkä tehnyt siitä numeroa, koska ei se minua haitannut. Puhuimme siitä avoimesti ja etsimme ratkaisuja yhdessä, koska hän niitä halusi. Minulle hän kelpasi aina sataprosenttisesti."
– Nainen, 33, sinkku

"No, antaa sillä kerralla olla. Ehkä seuraavan kerran onnistuu. Ei stressiä. Omalla miehellä seisoo yleensä aina, mutta hyvin harvoin ei, mutta annetaan vaan sillä kerralla olla."
– Nainen, 39, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

 

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat