Mitä tarkoittaa slay? Näitä asioita suomalaiset googlasivat vuonna 2022 – "Myös niitä kysymyksiä, joita ei muilta kehdata kysyä"

Tunnetko sinä nämä nuorten käyttämät slangisanat? 3:06
KATSO MYÖS: Tunnetko sinä nämä nuorten käyttämät slangisanat?

Mitä suomalaiset googlasivat vuonna 2022?

Hakukonepalvelu Google listasi jälleen kuluneen vuoden puheenaiheeksi nousseita aiheita listoille, joille kerätään sellaisia hakusanoja, joiden hakumäärät ovat kasvaneet suhteellisesti eniten vuoden aikana.

Vuoden 2022 listoissa näkyy paluu pandemian jälkeiseen elämään. Googlen trendaavimmista hauista paljastuu, että suomalaiset ovat seuranneet esimerkiksi sodan tapahtumia ja energiakriisiä. Suomalaiset hakivat tietoa Ukrainasta sekä sähkön ja bensan hinnasta. Lisäksi googlattiin enterorokkoa, Haminan mursua ja olympialaisia.

– Suosituimpien hakujen lista antaa kiinnostavan kuvan suomalaisten vuodesta 2022. Googlen haku on korvaamaton osa kaikenikäisten ja kaikenlaisten suomalaisten elämää. Suomalaiset etsivät Googlesta tietoa arkisiin tilanteisiin, tietoa uutisista ja ajankohtaisista aiheista, tietoja viihteeseen ja harrastuksiin liittyen ja sieltä kysytään erilaisia kysymyksiä, myös niitä kysymyksiä, joita ei muilta kehdata kysyä, sanoo Googlen Suomen viestintäpäällikkö Markus Helaniemi tiedotteessa.

Googlelta onkin hyvä kysyä asioita, jotka mietityttävät. Ihmisiä on tänä vuonna pohdituttanut muun muassa se, mitä mursu syö. Kysymys lienee noussut monen mieleen Haminan mursun uutisoinnin yhteydessä. MTV Uutiset on aiemmin kertonutkin, että mursu syö merien pohjaeläimiä, kuten simpukoita ja merimakkaroita.

Googlelta on kysytty myös, milloin enterorokko ei enää tartu, ja milloin virvotaan. Virpomaan lähdetään yleisimmin palmusunnuntaina. 

Hakukoneen avulla moni etsii myös selityksiä erilaisille ilmiöille tai slangisanoille. Nettikulttuurista trendanneistä termeistä listoille nousivat muun muassa npc eli rooli- ja videpeleissä oleva ei-pelattava hahmo. Googlelta on kysytty myös, mitä tarkoittaa slay, jota käytetään esimerkiksi silloin, kun jokin asia on mennyt erityisen hyvin.

Googlen Suomen suosituimmat haut vuonna 2022

Puheenaiheet 

 1. ukraina
 2. wordle
 3. olympialaiset ohjelma
 4. vesa matti loiri
 5. ruplan kurssi
 6. jeffrey dahmer
 7. finnkino
 8. iivo niskanen
 9. mursu
 10. enterorokko

Uutiset

 1. ukraina
 2. ruplan kurssi
 3. mursu
 4. enterorokko
 5. aluevaalit
 6. pörssisähkön hinta
 7. apinarokko
 8. nato
 9. flightradar24
 10. venäjä

Kysymykset

 1. miksi venäjä hyökkää ukrainaan
 2. milloin virvotaan
 3. mitä mursu syö
 4. mitä tarkoittaa npc
 5. miksi sähkön hinta nousee
 6. mitä tarkoittaa slay
 7. milloin enterorokko ei enää tartu
 8. milloin kolmas koronarokote
 9. miksi bensan hinta nousee
 10. kuka ajoi espalla

Lähde: Google

Lue myös:

  Uusimmat