Mitä hyötyä influenssarokotteesta on? Apulaisylilääkäri: "Nyt on juuri oikea aika ottaa"

1:10
Miten hyvän suojan influenssarokote antaa ja miksi se kannattaa ottaa? Katso mitä vastaa apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on aloittanut tänään riskiryhmien ja heidän läheistensä influenssarokotukset. Husin apulaisylilääkäri pitää rokotetta erittäin hyödyllisenä.

Influenssarokotuksia annetaan viidessä toimipisteessä. Rokottautumaan voi mennä ilman ajanvarausta.

– Nyt on juuri oikea aika ottaa influenssarokote. Kunnat ovat jalkautuneet rokottamaan väestöä joukkorokotuspisteisiin. Joukkorokotukset jatkuvat marras-joulukuun. Jos meillä epidemia alkaa, niin myös epidemia-aikana voi ottaa rokotteen – huomioon ottaen, että rokotteen suojan kehittyminen kestää kaksi viikkoa, sanoo Husin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Influenssan takia joutuu HUSin alueella tehohoitoon tuiki tavallisena kautena kymmeniä työikäisiä ihmisiä. Tämän talven influenssakaudesta odotetaan tavanomaista pahempaa.

Suomessa ei ole ollut influenssaepidemiaa puoleentoista vuoteen koronasulkujen vuoksi.

– Me emme tiedä, milloin influenssa tänä kautena alkaa tai miten voimakas se on. Mutta siitä odotetaan voimakkaampaa, koska sitä ei ole ollut puoleentoista vuoteen, Ruotsalainen povailee.

Miten hyvän suojan influenssarokote antaa ja miksi se kannattaa ottaa? Katso artikkelin yllä olevalta videolta mitä vastaa apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen. Katso koko haastattelu alapuolelta.

4:27

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja