F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mitä Ferrari ja FIA salailevat? F1-kilpailijat vihoissaan mystisestä tiedotteesta – jatkotoimet harkinnassa

7:12
Tulosruutu summasi F1-talvitestien annin perjantaina 28. helmikuuta.

Kilpailevat F1-tallit harkitsevat jatkotoimia, kun Kansainvälisen autoliiton FIA:n päätös liittyen Ferrarin viime kauden moottoria koskevaan kiistaan jätti ilmaan paljon kysymysmerkkejä, uutisoi BBC

FIA tiedotti perjantaina päässeensä yhteisymmärrykseen Ferrarin kanssa tutkittuaan italialaistallin kauden 2019 paljon keskustelua herättänyttä moottoria. Kuten MTV Urheilukin huomautti, tiedotteen sävy herätti kysymyksiä, sillä FIA ei sanonut, että Ferrari olisi rikkonut sääntöjä tai että voimayksikkö olisi ollut sääntöjen mukainen.  

FIA ja Ferrari solmivat tapauksesta salaisen sopimuksen, ja tämä läpinäkyvyyden puute hiertää BBC:n mukaan ainakin osaa kilpailijatalleista. Kyseiset tiimit ovat "sokissa ja vihoissaan", ja ne epäilevät, että FIA:n toimet jättävät epäselväksi sen, oliko Ferrarin moottori sääntöjenmukainen koko viime kauden ajan.

Jos auto ei rikkonut sääntöjä, miksi niin ei voi sanoa suoraan? Miksi tehtiin erillinen sopimus? Miten tallit voivat luottaa F1-sarjaan, jos FIA ei pysty teknisten tutkimusten päätteeksi sanomaan onko auto sääntöjenmukainen vai ei? Näihin kysymyksiin Ferrarin kilpailijat haluavat nyt vastaukset, mutta eivät ole vaatineet niitä ainakaan vielä julkisesti. 

Ferrari ei halunnut tarkentaa perjantaisen tiedotteen sisältöä BBC:lle.

Epäilyt Ferrarin moottorista heräsivät kesken viime kauden, kun varsinkin Red Bull ja Mercedes hämmästelivät Ferrarin ylivoimaa suoranopeuksissa. Tämä johti siihen, että FIA laati lokakuussa tarkennetun ohjeistuksen moottoreihin liittyen. 

Kun Ferrarin vauhti tuntui hidastuvan uuden direktiivin tultua voimaan, Red Bullin Max Verstappen aiheutti ison kohun hyvin suorasanaisilla kommenteillaan italialaistallista

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja