F1:ssä velloo nyt draama: Ferrari sivuun avauskisasta? Uhkakuvia myös Kimi Räikkösen tallin yllä

Koronavirus uhkaa sekoittaa F1-kauden avauskisan Australian Melbournessa. Tuore käänne tulee Ferrarin leiristä. Italialaistallin osallistuminen kisaan on epävarmaa.

Ongelma liittyy maailmalle levinneen koronaviruksen luomiin uhkiin. Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton mukaan F1-sarjan ja kansainvälisen autoliiton FIA:n on varmistettava, että talleille ei tule yllätyksiä, kun eri tiimien työntekijät matkustavat Australiaan, kauden avauskisaan.

Binotto puhuu niin matkustusongelmista kuin karanteeniriskeistä.

Ferrari on tällä hetkellä ongelman päällä, sillä sen kotimaassa Italiassa on todettu useita koronavirustapauksia viime aikoina. Vaikeudet näkyivät muun muassa tänä viikonloppuna, kun Ferrarin henkilökunnalla oli vaikeuksia päästä Bahrainissa järjestettyihin F2-sarjan testeihin.

– Tarvitsemme varmuuden, ennen kuin lähdemme minnekään. Emme voi päätyä sellaiseen tilanteeseen, että havahdumme yhtäkkiä johonkin, kun olemme jo jossain. Meidän on tiedettävä tarkalleen, että missä mennään. Meidän on ymmärrettävä, että mitä seurauksia joistakin ongelmista voi tulla, Binotto sanoi Motorsport.com:n mukaan, jatkaen:

– Samalla meidän on suojeltava meidän työntekijöitämme. Meillä on vastuu heistä. Sen takia on tärkeää varmistaa, että kokonaiskuva on tiedossa ja se on selkeä.

Eri tallien pomot tapasivat F1-sarjan toimitusjohtajan Chase Careyn perjantaina aamulla. Tapaamisessa käytiin läpi kolmen ensimmäisen kisan tilanne koronavirusuhkien kannalta.

Ferrarin potentiaalinen poisjäänti luo isoja ongelmia F1-sarjalle, varsinkin siinä tapauksessa, mikäli muut tallit pystyvät osallistumaan normaalisti avauskisaan. 

Ferrarin tallipäällikön Binotton mukaan ongelmat eivät kohdistu pelkästään italialaispohjaisiin talleihin, eli Ferrariin ja AlphaTauriin.

– Kyse ei ole pelkästään kahdesta tallista, koska tarjoamme apua ja osia Haasille ja Alfa Romeolle (suomalaiskuski Kimi Räikkösen talli). Joten puhutaan neljästä tallista sekä mahdollisesti rengastoimittaja Pirellistä.

– Joten miten toimitaan, jos neljä tallia ei pysty osallistumaan? Järjestetäänkö kisa vai ei? Se ei ole minun päätökseni, Binotto pyöritteli.

Australian GP ajetaan, nykyisen tiedon mukaan, 13.-15. maaliskuuta Melbournessa.

F1-sarja perui aiemmin Kiinan GP:n koronaviruksen takia.

Lue myös:

    Uusimmat