FIA pani pisteen Ferrariin kohdistuville epäilyksille – erikoinen tiedote herätti vain lisää kysymyksiä

7:12
Tulosruutu summasi F1-talvitestien annin perjantaina 28. helmikuuta.

FIA tiedotti perjantaina päässeensä Ferrarin kanssa sopuun asiassa, joka liittyi viime kaudella puhuttaneisiin epäilyksiin. Niiden mukaan Ferrarin voimayksikkö oli mahdollisesti sääntöjen vastainen.

Kattojärjestön julkaisema tiedote oli lyhyt ja ytimekäs – mutta silti melko erikoinen.

FIA kertoo suorittaneensa perusteellisen tutkimuksen ja analyysin voimayksikön toiminnasta sekä solminut yksityiskohdiltaan salaiseksi julistetun sopimuksen tallin kanssa.

Osapuolten solmimat tekniset sitoumukset parantavat FIAn mukaan kaikkien F1-voimayksiköiden valvontaa. Samalla ne edesauttavat FIAa muissa sääntöihin liittyvissä asioissa sekä tutkimuksessa, joka liittyy päästöihin ja ympäristöystävällisiin polttoaineisiin.

Tiedotteen sävy ja sisältö ovat vähintäänkin mielenkiintoisia, sillä FIA ei sano, että Ferrari olisi rikkonut sääntöjä tai että voimayksikkö olisi ollut sääntöjen mukainen. Mutta tästä huolimatta asiassa on ollut jotain sovittavaa.

Muut F1-tallit epäilivät viime kaudella, että Ferrari onnistui kierrättämään polttoainetta ohi sensorin, jolla FIA mittaa polttoaineen virtausta voimayksikössä. Ferrarin kilpailijat pyysivät selvennystä asiaan, mutta toisaalta kukaan ei tehnyt protestia. Epäilykset olivat esillä erityisesti kauden loppupuolella, kun Ferrari-kuljettajat saavuttivat kuusi paalupaikkaa putkeen.

Kaudella 2020 autoissa on kaksi sensoria, jotka mittaavat polttoaineen virtausta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.