Mitä eroa on laumanvartijakoiralla ja paimenkoiralla? Tämä huvittava video sen kertoo – Viljo, 67 kiloa, sulatti sydämet

Oletko miettinyt, mitä eroa on laumanvartijalla ja paimenkoiralla? Tämä huvittava video kertoo 1:29
Oletko miettinyt, mitä eroa on laumanvartijalla ja paimenkoiralla? Emmin huvittava video kertoo

Oletko koskaan miettinyt, mitä eroa on laumanvartijakoiralla ja paimenkoiralla? 67-kiloisen Viljon "suoritus" somevideolla sulatti kansan sydämet.

Oletko koskaan miettinyt, mitä konkreettista eroa on laumanvartijakoiralla ja paimenkoiralla?

Emmi Ramberg ja Ville Pylkkänen tietävät. He omistavat sekä tiibetinmastiffi Viljon että belgianpaimenkoira Ansan. Emmin ja Villen video Ansan ja Viljon eroista naurattikin satoja silmäpareja sosiaalisessa mediassa. Videon näet yltä!

"Mietimme, saako Viljosta ylipäätään videota"

Belgianpaimenkoira malinois Ansa on tullut taloon rescue-koirana Espanjasta. Viljoon päädyttiin asumismuodon muutoksen myötä – Emmi perheineen muutti maalaistaloon, jonka mukana tuli parin hehtaarin piha. Se kaipasi laumanvartijaa.

Perheessä on yhteensä seitsemän koiraa, mutta Viljo ja Ansa ovat luonteiltaan lauman ääripäät. Emmiä perheineen on aiemminkin huvittanut hyrrämäisen Ansan innostuneisuus verrattuna seesteisen rauhalliseen Viljoon. Niinpä he päättivät kuvata koirat videolle.

– Mietimme, saako Viljosta ylipäätään videota, mutta sen roolisuoritushan oli hyvä, Emmi paljastaa.

"Viljo: 'Paljon sanoja, en ymmärtänyt yhtään!'"

Emmi ja Ville jakoivat videon Kotimetsän elämää -sivullaan, jolla esittelee elämää maaseudulla eläinlauman keskellä. Viljo varasti katsojien sydämet.

– Aamun naurut, kommenteissa hehkutetaan.

– Viljo: "Paljon sanoja, en ymmärtänyt yhtään!", toinen kommentoija analysoi Viljon mielenmaisemaa.

– Mää ja Vilijo ollaan nii samiksii, kolmas vakuuttaa.

– Tää on parasta piiitkään aikaan! Todellinen totuus näitten tyyppien eroista! Viljo, puhuuks joku mulle? No ei sillä asiaa oo kuitenkaan, kunhan huhuilee, neljäs hehkuttaa.

Ansa on hyvin vilkas: "Sitä luulisi, että nuorempi on aktiivisempi, mutta aina se ei mene niin"

Kuten videosta saattaa havaita, Ansa on luonteeltaan vilkas – hyvin vilkas.

– Se on energinen, tekisi aina töitä, on aina valmiina. Välillä lähtee vähän lapsesta, eikä niin vähänkään. Fiksu koirahan se on, tosi hyvä treenikaveri, mutta välillä liiankin energinen, Emmi kuvailee.

Videosta tekee entistä hauskemman se, että Viljo on vasta 2,5-vuotias, mutta Ansa täyttää pian kuusi vuotta.

– Sitä luulisi, että nuorempi on aktiivisempi, mutta aina se ei mene niin! Energiat eivät Ansalta ole vuosien varrella hävinneet mihinkään, Emmi nauraa.

Katso myös: Irlannin presidentin koira halusi omistajansa huomion hinnalla millä hyvänsä – varasti show:n suorassa lähetyksessä. juttu jatkuu videon alla.

Viljo toimii pihavahtina

Innokas ja reipas Ansa on harrastanut sekä tokoa että rallytokoa. Viljo sen sijaan ei varsinaisesti harrasta mitään, sillä se toimii usein oman päänsä mukaan.

– Viljon kanssa ei sillä tavalla voi harrastaa, koska se ei tottele, jos sitä ei huvita. Eli ei juuri koskaan. Toki sitä ei ole harrastuksiin hankittukaan: Viljo on pihavahtinamme, ja tykkää siitä, Emmi selventää.

Kodin tiluksilla asuu hevosia, kissoja, lampaita, possuja, kanoja ja kaneja. Niistä 67-kiloinen Viljo pitää huolta.

Viljo, joka ei tehnyt mitään, vei somekansan sydämet: "Ei mennyt kunnia tästä ihan oikein"

Viljo kuitenkin nousi näyttelijäsuorituksensa ansiosta katsojasuosikiksi, vaikka ei varsinaisesti, tuota, tehnyt mitään.

– Ansahan suoritti videolla hienosti ja jäi sitten vähän paitsioon, kun Viljo, joka ei tehnyt mitään, vei kaiken huomion. Ei mennyt kunnia tästä ihan oikein, Emmi nauraa.

Ansan puolesta ei kannata surra: se sai kotona runsaasti kehuja ja kiitosta. Toisaalta Viljon ei edes odotettu reagoivan kutsuhuutoon – sehän on vitsikkään videon ideakin.

– Tiesimme toki, että mastiffi on itsenäinen koira. Sen käytös siis kuuluu asiaan. Viljo ei siis käyttäydy huonosti, vaan kuten tiibetinmastiffit käyttäytyvät, Emmi kuvailee.

Viljon esitys siis on autenttinen – se ei arjessakaan 90-prosenttisesti kuuntele.

– Meillä on iso piha, ja vaikka miten huutaisi, Viljo ei välttämättä liikahda. Se voi kyllä katsoa silmiin, mutta ei liiku. Välillä se tulee, jos siitä sattuu olemaan hyötyä, tai jos sillä on leikkisä olo, Emmi sanoo.

Katso myös: Koira odotti jotakuta avaamaan ovea, mutta omistaja vain nauroi – syykin selvisi lopulta! Juttu jatkuu videon alla.

"Viljo ei aina ymmärrä paimenkoiriamme, varsinkaan Ansaa"

Täysi kivikasvo ei Viljokaan toki ole: perheessä on toinenkin suurikokoinen koira, bernhardilaisen ja tanskandoggin sekoitus, jonka kanssa Viljo toisinaan intoutuu leikkiin. Ansan mielenmaisemaa iso laumanvartija ei kuitenkaan aina ymmärrä.

– Viljo ei aina ymmärrä paimenkoiriamme, varsinkaan Ansaa, joka on aika yliaktiviinen. Huomaa, että ylenpalttinen vouhaaminen ottaa joskus Viljoa aivoon. Hyvin ne kuitenkin tulevat toimeen, eikä siinä ole mitään ongelmia, mutta eiväthän ne samoja leikkejä leiki.

Lue myös:

    Uusimmat