Mitä epäonnea! Kömpelö hetki vei Ranskan loppuhetkillä EM-kisojen puolivälieriin

Ranska eteni EM-kisojen puolivälieriin maanantai-iltana, kun se voitti Belgian niukasti 1–0-lukemin. Ratkaisu nähtiin vasta viisi minuuttia ennen täyttä aikaa lopputurnauksen yhdeksännellä omalla maalilla.

Avausjakso oli tasainen ja piti sisällään muutaman puolittaisen maalipaikan. Belgialaiskapteeni Kevin De Bruynen keskitys vapaapotkusta oli ensin mennä suoraan sisään, mutta ranskalaisvahti Mike Maignan venyi hyvään jalkatorjuntaan. Marcus Thuram puski myöhemmin Jules Koundén keskityksestä voimalla ohi.

Toiselle puoliajalle Ranska sai astetta sähäkämmän alun. Aurélien Tchouaméni pakotti maalivahdin torjuntatöihin kierteisellä kaukolaukauksella. Kylian Mbappé pääsi sen jälkeen kahdesti hyvään vetopaikkaan, mutta yritykset menivät hieman vihkoon.

Belgiallakin oli saumansa iskeä vastaan. Tunnin kohdalla Yannick Carrasco oli jo päästä läpiajoon Kevin De Bruynen esityöstä, kunnes Theo Hernandezin upea viime hetken liukutaklaus pelasti ranskalaiset takaiskulta.

70. minuutilla Romelu Lukaku latasi voimalla kohti, mutta Maignan torjui. Hetkeä myöhemmin kentän toisessa päässä Mbappé meni nurin rangaistusalueen sisällä, mutta pallo oli välissä. Jan Vertonghen antoi ranskalaiskapteenille välittömän palautteen, mikä johti pieneen välienselvittelyyn kaksikon välillä. Ruotsalaiserotuomari Glenn Nyberg piti kummallekin puhutellun, ennen kuin tilanne riistäytyi käsistä.

Ottelun 82. minuutilla oli De Bruynen vuoro laittaa Maignan koville, kun hän latasi täydellä voimalla rangaistusalueen reunalta. Yritys jäi kuitenkin liian keskelle.

Kun peliä oli enää viisi minuuttia jäljellä, otti vaihtomies Kolo Muani sankarinviitan harteilleen – ainakin epäsuorasti. Ranskalaishyökkääjä kääntyi rangaistusalueen sisällä N’Golo Kantén syötön jälkeen ja antoi palaa. Laukaus kimposi epäonnekkaasti Vertonghenista sisään ja merkattiin tämän omaksi maaliksi.

Ranska on tehnyt EM-kisojen aikana kolme maalia. Kaksi niistä on syntynyt vastustajan toimesta ja yksi rangaistuspotkusta.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja Ranska varmisti paikkansa puolivälierissä. Vastaansa Ranska saa joko Portugalin tai Slovenian, jotka kohtaavat myöhemmin tänään Frankfurtissa.

Lue myös:

    Uusimmat