Mitä alesta kannattaa ostaa? Lue vinkit ja säästä!

Saavatko alennusmyynnit tuhlaamaan rahasi? Näillä vinkeillä onnistut oikeasti säästämään aleshoppaillessa.

Alennusmyynnit viekoittelevat tarjouksilla, jotka saavat helposti törsäämään turhuuksiin. Pidä nämä vinkit mielessä ja saat alesta enemmän irti!

Panosta laatuun

Alennusmyynneistä kannattaa hankkia halvempaan hintaan niitä tuotteita, joihin sinulla muuten ei olisi varaa. Mikäli tarvitset siis vaikkapa laadukkaan villakangastakin, tilavan nahkalaukun tai haaveilet ylellisestä kashmirneuleesta, alet ovat oiva aika toiveen toteuttamiseen.

Huippustylisti Teri Niitti vinkkaakin tutustumaan valikoimiin jo etukäteen ja painamaan mieleen, mitä haluaa alennusmyynnistä tavoitella. Vähävaraisenkin kannattaa Terin mukaan panostaa esimerkiksi laadukkaaseen ja lämpimään ulkotakkiin.

Laadukkaat vaatteet kestävät aikaa, käyttöä ja trendien vaihteluita ja maksavat siten itsensä takaisin. Mistä laadun sitten tunnistaa? Ennen kaikkea materiaaleista. Pidä silmät auki aitojen luonnon materiaalien kuten nahan, villan ja silkin varalle. Esimerkiksi villakangastakki on sitä lämpimämpi ja laadukkaampi, mitä isompi prosentti sekoitteesta on sitä itseään eli villaa.

Älä haksahda nyppyyntyviin ja hiostaviin tekokuituihin, vaikka alennusprosentti kuinka houkuttelisi.

Keräile klassikoita

Laadun ohella varmoja valintoja ovat klassikkovaatteet, joita tulet käyttämään aina vain uudelleen. Mikäli kaapistasi puuttuvat siis esimerkiksi ratsastussaappaat, siistit farkut, valkoinen kauluspaita tai tyylikäs bleiseri, alet kannattaa käyttää hyödyksi vaatevaraston kohentamiseksi.

Kokeile trendejä

Vaihtoehtoisesti pihistelijä voi piristää pukeutumistaan hankkimalla alesta niitä trendituotteita, joista täyttä hintaa ei kannata maksaa. Mikäli siis olet himoinnut vaikkapa napapaitaa tai rajun väristä tekoturkistakkia, tartu tarjoukseen. Trendit vaihtelevat ja tuotteiden käyttöikä jää usein melko lyhyeksi. Niinpä mitä edullisemmin saat mielitekosi toteutettua, sitä vähemmän tulet tuhlanneeksi.

Kysy nämä kysymykset ennen kassaa!

Samat säännöt pätevät aleshoppailussa kuin aiemminkin. Vaikka vaate olisi laadukas klassikko huimassa alennuksessa tai hullun halpa trendivillitys, ei sinun kannata hankkia sitä jos et oikeasti aio sitä käyttää. Ennen kuin ostat, vastaa rehellisesti näihin kysymyksiin:

Näytänkö tässä oikeasti hyvältä?

Vaikka vaate olisi upea, pohdi, sopiiko se vartalollesi ja juuri sinun tyyliisi. Mikäli mekko ei istu hyvin tai korostaa makkaroitasi, ei sinun kannata ostaa sitä omaksesi mihinkään hintaan.

Mihin yhdistän?

Onko sinulla vaatteita, joihin voit uutukaisen yhdistää? Mieti valmiiksi ainakin kolme asuyhdistelmää, joissa voit käyttää tuotetta. Muista alusvaatteet ja kengät!

Onko tähän oikeasti varaa?

Kuulun muotitalon kashmirtakki on varmasti laadukas klassikko, mutta ikävä kyllä se ei ole mikään löytö, jos sinulla ei alesta huolimatta ole siihen varaa. Mikäli joutuisit aleostoksen takia syömään pelkkää puuroa loppukuun tai jättämään laskut maksamatta, ei tuote ole sinua varten. Sen sijaan etsi vastaavaa edullisemmilta merkeiltä tai esimerkiksi kirpputoreilta.

Pohdi myös, ostaisitko tuotteen täydellä hinnalla. Mikäli vastaus on ei, kannattaa harkita ostopäätöstä vielä uudelleen.

Ammattilaisen vinkit alennusmyynteihin

Lue myös:

    Uusimmat