Missä vaiheessa kastelet hammasharjasi? Simppeli kysymys aiheutti kiivaan keskustelun Twitterissä

Mielipiteet siitä, missä vaiheessa hammasharja kuuluisi kastella, vaihtelevat. Twitterissä heränneelle kiistalle on kuitenkin olemassa asiantuntijan mukaan oikea vastaus.

Tietyt arkipäiväiset asiat aiheuttavat kiistaa eri tavoin ajattelevien ihmisten keskuudessa. Toiset voitelevat näkkileivän tasaisen puolen, toiset kuoppaisen puolen. Toiset kiistelevät siitä, miten päin vessapaperirulla kuuluisi laittaa telineeseen.

Nyt Twitterissä on keksitty alkaa kiistellä myös siitä, missä vaiheessa pesuprosessia hammasharja tulisi kastella – vai kuuluisiko sitä kastella ollenkaan?

Ennen, jälkeen – vai ei laisinkaan?

Kiistan aloitti Twitter-käyttäjä @envyteeee, joka kyseli viattomasti kanssatwiittaajiltaan, kastelevatko he hammasharjansa ensin vai laittavatko he ensin hammastahnaa harjalle.

Siitä se sitten lähti.

"Minä kastelen hammasharjan." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Minä laitan ensin hammastahnan... Se on normaalia kotonamme. Mutta luin, että olisi parempaa ja hyödyllisempää kastella hammasharja ensin."Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Minä en kastele sitä ollenkaan." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Minä en kastele hammasharjaani ensin. A) se on veden tuhlausta, vaikka kestäisikin vain sekunnin. B) Huuhtelen hammasharjani käytön jälkeen joka kerta, joten se ei ole ällöttävää. C) Se kastuu joka tapauksessa, kun siihen laittaa vettä, joten mitä sillä on väliä?" Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Ne, jotka eivät kastele hammasharjaansa ennen hammastahnan laittoa, ovat todennäköisesti samoja ihmisiä, jotka kaatavat maidon kulhoon ennen muroja." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

"Laitan hammastahnan ensin." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

"Kastelen hammasharjan ensin."Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Tämä on oikea vastaus

Koska kysymys aiheutti niin paljon erimielisyyksiä, päätti Mirror-sivusto selvittää, onko kysymykseen olemassa oikeaa vastausta. Kävi ilmi, että on.

Tohtori Mitali Hariawala hammasharjoja valmistavasta Quip-yhtiöstä paljasti oikeaoppisen tavan pestä hampaat.

– Huuhtele ensin hammasharja puhdistaaksesi ja "pehmentääksesi" harjakset, jotta estät sen, että ne olisivat liian karskit hampaillesi ja ikenillesi, Hariawala selittää.

Hariawalan mukaan kosteuden ansiosta hammastahna tarttuu hyvin harjaksiin, eikä putoa pois.

– Lisättyäsi herneen kokoisen määrän hammastahnaa, kastele se nopeasti uudelleen.

Toinen kastelukerta aktivoi hammastahnan tehden siitä liukoisemman. Lisäksi lisäkosteus varmistaa, ettei tahna varmastikaan putoa harjasta heti suuhun päästyään.

"Vihdoinkin joku fiksu"

Eräällä Twitter-käyttäjällä olikin homma täydellisesti hallussa.

"Minä huuhtelen hammasharjan, laitan hammastahnaa, ja huuhtelen sitten uudelleen." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Vihdoinkin joku fiksu."Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Lähteet: Mashable, Mirror, Twitter

***

2:18

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja