Minna Tervamäki: Minua ei voi lokeroida

Vaihtelunhaluinen, utelias ja avoin. Näillä sanoilla balettitanssija Minna Tervamäki kuvailee tyyliään. Korujen käyttäjänä hän on yhtä rohkea kuin lavalla. Tämä nainen tykkää koruista, jotka ovat kuten hän - ne eivät pyytele anteeksi olemassaoloaan.

Tervamäki on yksi Suomen menestyneimmistä balettitanssijoista. Hän Kansallisbaletin tähtitanssija, joka on saavuttanut mainetta myös koreografina. Menestyksensä eteen Tervamäki on tehnyt aina paljon töitä. Pikkutyttöjen toiveammatti tuntuu vuosienkin jälkeen yhtä palkitsevalta kuin ennen.

– Olen aina hakenut uusia haasteita, kuten tehnyt koreografiaa tai lyöttäytynyt yhteen erilaisten taiteilijoiden kanssa. Opin koko ajan uutta, ja vuosien varrella näkökulma tekemiseen on muuttunut, kun en keskity vaan tanssimiseen, vaan tarkastelen prosesseja paljon laajemmin, Tervamäki kertoo.

Samaa intohimoa ja pitkäjänteisyyttä löytyy myös Lapponian koruista, joiden ystäväksi Tervamäki tunnustautuu.

– Lapponian filosofia ja se, että korut tehdään Suomessa, merkitsee minulle paljon. Lapponian tinkimättömyydessä, täydellisyyden tavoittelussa ja sitkeydessä on jotakin samaa kuin omassa ammatissani, Tervamäki sanoo.

Tervamäkeä ei voi lokeroida

Tervamäki ei pyytele anteeksi olemassaoloaan ja siksi hän suosii koruja, joissa on kokoa ja näköä. Yhden tyylin naista hänestä ei saa tekemälläkään.

– Olen vaihtelunhaluinen, utelias ja avoin. Siksi tyylini voi vaihdella. Jos joku kysyy, haluanko kokeilla jotain uutta juttua, sanon yleensä kyllä, hän kertoo.

Vaikka Tervamäki ei halua ottaa tyyliasioita liian vakavasti, viestii hän mielellään ulkonäöllään hyväkuntoisuutta, terveyttä ja hyvätuulisuutta. Ilman meikkiä kulkeminen ei ole naiselle ongelma, vaikka nuhjuisena päivänä innokkaan fanin kohtaaminen kauppajonossa voikin olla hämmentävää.

Koru saa näkyä

Tervamäestä on tullut vuosien varrella innokas korujen innokas käyttäjä. Aikoinaan hän ei uskaltanut koristautua treenitunnille, mutta nykyään hän riisuu tanssiessaan vain kaikkein isoimmat korut.

Nainen tunnustautuu etenkin rannekorujen, sormusten ja korvakorujen ystäviksi. Mitä näyttävämpi koru, sitä varmemmin Tervamäki siihen ihastuu.

– En ole romanttinen tyyppi. Valtavan isot sormukset ja näyttävät korut ovat juttuni. Lapponiassa minua viehättää muutenkin korujen voluumi, liike ja näyttävyys. Koruni eivät pyytele anteeksi olemassaoloaan. Tykkään siitä, että koru myös näkyy ja siinä on luonnetta. Ehkä minä samaistun siihen jotenkin, Tervamäki myöntää.

Teksti: MTV3/Helmi, Maarit Rasi

Kuvat: Lehtikuva, Lapponia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja