Minkälaista asuntoa suomalaiset etsivät juuri nyt? Katso lista suosituimmista hakusanoista

Suomalaiset haluavat asumiseltaan paljon – ajoneuvolle mukavan paikan, maisemia ylimmistä kerroksista ja maasta otettavaa lämmitystä, selviää MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmalle toimitetusta ainutlaatuisesta hakudatasta. Korona kiihdytti asuntokauppaa, mutta mikä on tilanne nyt?

Tänä vuonna tammi-lokakuun aikana on tullut myyntiin noin 5 prosenttia enemmän vanhoja asuntoja verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan, selviää Etuovi.comin hakutiedoista.

Samanaikaisesti kuitenkin isoissa kaupungeissa omakotitalojen myynti-ilmoitusten markkinointiajat ovat pidentyneet.

Esimerkiksi Helsingissä ilmoituksia pidetään esillä yli kuukauden pidempään ja nopeasti suosiotaan kasvattaneella Tampereellakin ilmoitusaika on venynyt yli kolmella viikolla.

Suomalaiset kaipaavat eniten autotallia

Mitä siis vaaditaan siihen, että talo tai asunto menee helposti kaupaksi? Jos katsoo Etuovi.comin vuoden suosituimpia hakusanoja, piirtyy aika tarkka kuva suomalaisten unelma-asunnosta.

Suosituimmat hakusanat Etuovi.comissa:

1. Autotalli

2. Yksitasoinen

3. Ylin kerros

4. Autokatos

5. Autopaikka

6. Päätyasunto

7. Kodinhoitohuone

8. Kaksitasoinen

9. Avokeittiö

10. Hirsi

 Lyhimmät markkinointiajat ovat kaukolämmöllä ja maalämmöllä lämpeävillä taloilla. Nämä ovat myös omakotitaloja hakevien ostajien suosikkihakusanoja.

Pisimpään markkinoilla taas ovat Etuoven datan mukaan olleet öljylämmitteiset talot – tänä syksynä niiden ilmoitukset ovat olleet esillä keskimäärin sata päivää.

Miten on käynyt uudiskohteiden kaupan – haluavatko ihmiset yhä ostaa uusia kohteita, joissa on paljon taloyhtiölainaa? Entä miten rakennusala suhtautuu syksyn huonoihin uutisiin asuntokaupoista?

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Viiden jälkeen -ohjelmassa on tänään kello 17.05 asumisen teemalähetys, joka antaa vastauksia kaikkiin asumiseen liittyviin kysymyksiin.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja