Minkä värinen on tämä asuntovaunu? Omistaja julkaisi mieltä vääntävän videosarjan: "Se väri, jonka näet, ei ole se oikea"

Optinen illuusio:  Näetkö sinä"olemattomia pisteitä"? 0:32
Entä huijaavatko silmäsi tässä – näetkö "olemattomia pisteitä"? Testaa, havaitsetko optisen illuusion näppäimistössä!

Ei, siinä ei ole sinistä! Spencer Porterin asuntovaunun väri hämmentää netissä.

TikTok-käyttäjä kertoi katsojille matkailuvaununsa remontista, mutta villitsi nettiyleisön ohimennen kysymällään kysymyksellä. RetroViscountReno-nimimerkkiä käyttävän australialaisen Spencer Porterin videot nousivat hiteiksi, kun kansa yritti selvittää, minkä värinen asuntovaunu hänellä oikeastaan on, kertoo News.com.au.

Minkä värinen tämä vaunu on?

Spencer uudistaa 1970-luvun matkailuvaunua, joka videolla vaikuttaa joistakin katsojista pinkki-valkoiselta, toisista taas valko-siniseltä, kertoo IFLScience.

– Minkä värisenä pidät tätä? Se on optinen illuusio, ja minua kiinnostaisi tietää, minkä värisenä ihmiset tätä pitävät, Spencer kyseli ensimmäisellä videollaan

– Voin sanoa jo nyt, että se väri, jonka näet, ei ole se oikea väri, Spencer lupaa toisella videollaan.

Tarjosi jopa rahapalkintoa – kukaan ei silti arvannut

Kansa hämmentyi Spencerin videoista totaalisesti, sillä ne värit, jotka vaunussa näkyvät, ovatkin todella pelkkä illuusio. Lopulta Spencer lupasi ensin sata ja sitten tuhat dollaria sille, joka arvaa vaunun värin oikein. Oikeaa vastausta ei kuitenkaan kuulunut. 

Minkä värinen tämä vaunu on? jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ei, se ei ole valko-sininen

Spencer oli ehtinyt riidellä vaunun väristä kumppaninsa kanssa ennen kuin kysyi asiaa "yleisöltä".

– Sanoin "oi, onpa kiva valko-sininen vaunu" ja kumppanini sanoi "ei, se on pinkki-valkoinen", ja meillä oli pieni riita aiheesta, Spencer kuvailee.

– Tämän jälkeen näytin sen appivanhemmilleni, ja hekin näkivät jotakin erilaista, joten tajusimme pian, että jokainen näkee sen eri tavalla.

Tämän värinen vaunu oikeasti on

Spencer, 21, paljasti asuntovaunun värin haastattelussa: entinen omistaja oli kertonut Spencerille, että vaunu on oikeasti valko-vihreä.

– Entinen omistaja maalasi illuusion vaunuun vahingossa, koska hän ei pitänyt aiemmasta väristä. Vaunu oli ennen kermanvalkea, joten omistaja halusi maalata sen, jotta se erottuisi, Spencer sanoo.

Kukaan ei arvannut väritystä oikein. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Illuusio saa jäädä – Spencer ei aio maalata vaunua uudelleen

Sekä ex-omistaja että Spencer ymmärtävät, etteivät kaikki kykene näkemään vaunun oikeaa, vihreä-valkoista väritystä

– Se on vain omituista, Spencer kuvailee ja myöntää, että hänkin näkee vaunun valotuksesta riippuen eri värisenä.

– Vaikka tiedän, että se on valko-vihreä, näen silti valkoista ja sinistä, enkä ole kyennyt kumppanini tavoin näkemään pinkki-valkoista.

Spencer toivoo vaunun remontin valmistuvan vuoden 2021 loppuun mennessä. Illuusio kuitenkin on ja pysyy, sillä vaunua ei remontissa maalata uudelleen.

Kokeile myös, miten monta eri sävyä näet tällä videolla! Pane silmäsi todelliseen testiin:

Pane silmäsi testiin: Montako eri sävyä näet? 2:01

Käsittämätöntä tämäkin! Kaikki Amerikan pastillit maistuvat samalta, mutta miltä? Usko tai älä, vastaus on "kirsikalta":

Kaikki Amerikan pastillit maistuvat kirsikalta! Näin raati reagoi totuuteen karkkien mausta 2:48

Lue myös:

    Uusimmat