Onko tämä paita vihreä, lila vai ruskea? "Väriä vaihtava" vaate hämmentää netissä: "Aivoni eivät nauti tästä"

Millainen on Fruit of the Loom -logo? Oikea vastaus voi yllättää 0:21
Tämäkin saattaa hämmentää! Millainen on Fruit of the Loom -logo? Oikea vastaus voi yllättää...

Usko tai älä, tämä paita on oikeasti vihreä! Reddit-käyttäjän paita toi nettikansan mieleen vanhan mekkokiistan vuosien takaa.

Muistatko vielä "valko-kultaisen mekon ongelman"? Reddit-käyttäjän paita toi nettikansan mieleen vanhan somearvoituksen, joka äityi lähes riidaksi!

Paita oli sekä lila, ruskea että vihertävä

Kaikki alkoi, kun käyttäjänimi Megzies1997 jakoi videon paidastaan. Naisen mukaan vaate vaikuttaa vaihtavan väriä sen mukaan, millaisen valon alla paitaa pitää.

Megzies jakoi kuvia ja videoita paidasta, joka vaikutti kuvauspaikasta riippuen sekä vihertävältä, lilalta, ruskealta että harmaalta.

"Aivoni eivät nauti"

Nettikansa on järkyttynyt paitsi siitä, että paidan väri vaihtelee, myös siitä, että se on omistajan mukaan oikeasti vihreä!

– Aivoni eivät nauti tästä lainkaan, eräs kommentoija toteaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Syylliseksi paidan omituiseen käytökseen on epäilty ainakin kameran valkotasapainoasetuksia, jotka saattavat vaihtua automaattisesti tilassa käytettävän valon mukaan. Paidan omistajan mukaan paita kuitenkin näyttää myös "paljaalla silmällä" katsottuna eri väriseltä esimerkiksi ulkona ja sisällä.

Paita toi mieleen "sen mekon" vuodelta 2015

Väriään vaihtava asuste toi monille mieleen aiemmat vaatteiden väreihin liittyvät somekiistat, jotka ovat nousseet omanlaisekseen ilmiöksi. Vuonna 2015 tämä mekko sai julkkiksetkin tappelemaan siitä, onko kyseinen asu sini-musta vai valko-kultainen

Lopulta jopa tutkijat selvittelivät aivojen toimintaa tarkkailemalla, mikä sai ihmiset vannomaan mustan olevan kultaista. Tapauksesta puhuttiin "mekkogatena" ja mekosta yksinkertaisesti termillä "the dress", suomeksi "se mekko". Moni Reddit-keskustelija selvästi muisti tapauksen.

– Voi ei. Tämä on se sini-kultainen mekko taas uudelleen, eräs kommentoija tuskailee.

– Ehei! En tule mukaan uuteen väriväittelyyn, toinen ilmoittaa.

Mekon aloittama väri-ilmiö on myöhemmin levinnyt myös muihin vaatteisiin, kuten verryttelytakkeihin ja lenkkareihin! Entä näetkö tämän laukun sinisenä vai valkoisena? Jos taas tämä lipasto on sinusta valko-vaaleanpunainen, meillä on sinulle huonoja uutisia...

Lue myös:

    Uusimmat