Ministeri Rydmanilta täyslaidallinen Teollisuusliitolle ja "Hakaniemen ay-mafialle": "Isänmaan etu ei kiinnosta heitä"

Elinkeinoministeri Rydman jyrähti Teollisuusliiton lakoille – "Vastuutonta toimintaa" 3:07
Elinkeinoministeri Rydman jyrähti Teollisuusliiton lakoille – "Vastuutonta toimintaa"

Elinkeinoministeri Wille Rydmanilta (ps.) ei heru ymmärrystä Teollisuusliiton päätökselle ajaa Nesteen öljynjalostamo alas.

Hakaniemen ay-mafiaa ei kiinnosta työpaikkojen säilyminen Suomessa, ei maamme kilpailukyky, ei talouskasvu, ei isänmaan eikä työntekijän etu. Sitä ohjaa vain ja ainoastaan itsekäs oman valta-aseman varmistelu. Onneksi maassa on vihdoin hallitus, joka ei taivu öykkäröinnin edessä, Rydman kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Myös Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) työelämäasioista vastaava johtaja Ilkka Oksala kritisoi Teollisuusliittoa viestipalvelu X:ssä.

–  Miksi turhaan järjestää eduskuntavaaleja, kun kerran enemmistöhallitus ei Teollisuusliiton mielestä saa toteuttaa ohjelmaansa, Oksala kirjoittaa.

Oksalan mukaan Suomessa oli huhtikuussa eduskuntavaalit ja vaalit voittaneet puolueet neuvottelivat peräti kaksi kuukautta hallitusohjelmasta.

–  On selvää, että lainsäädännöstä päättää eduskunta, ei työmarkkinajärjestöt, jotka neuvottelevat esimerkiksi palkoista. Viime vaalikaudella hallitus toteutti useita elinkeinoelämän vastustamia uudistuksia, mutta demokratiassa hallituksella oli tähän täysi oikeus, hän kirjoittaa.

Oksala sanoo, että Suomi on todella pahoissa taloudellisissa ongelmissa ja myös tänään on kuultu, että mikään hallitusohjelman mukainen työmarkkinauudistus ei ay-johtajille käy.

–  Omia vaihtoehtojaan he eivät esitä, paitsi sellaisia, joilla julkista velkaamme yhä lisättäisiin.

Teollisuusliitto kertoi uusista työtaistelutoimista 5:38
Näin Teollisuusliitto kertoi uusista työtaistelutoimista

Lue myös:

    Uusimmat