Mainos

Milosevic tapasi opiskelijoita

Serbian presidentti Slobodan Milosevic tapasi tänään opiskelijajohtajia ensimmäistä kertaa viidettä viikkoa jatkuneiden mielenosoitusten aikana. Opiskelijat kertoivat presidentin luvanneen "tehdä kaikkensa, jotta lakia ja kansalaisten äänestystä kunnioitettaisiin".

Kunnallisvaalien tuloksen mitätöimisestä alkaneet mielenosoitukset jatkuivat Belgradissa ja muissa kaupungeissa jo 30:tta päivää peräkkäin. Päivän mielenosoitukseen osallistui jälleen kerran kymmeniätuhansia ihmisiä.

Milosevic tapasi kolmihenkisen opiskelijavaltuuskunnan Nisin kaupungista. Nis on Serbian toiseksi suurin kaupunki. Nisin tuomioistuin kumosi sunnuntaina hallitsevan sosialistipuolueen vaalivoiton, joka puolestaan oli saatu mitätöimällä kunnallisvaalien tulos. Myös eräässä toisessa kaupungissa Zajedno-oppositioliikkeelle on äskettäin päätetty luovuttaa takaisin sen vaalivoitto.
-Presidentti lupasi, että kaikkia niitä, jotka ovat rikkoneet lakia, rangaistaan ankarasti, sanoi yksi opiskelijajohtajista tapaamisen jälkeen.

Opiskelijat sanoivat uskovansa, että lupaus koskee vain Nisiä, sillä "presidentti kieltäytyi kommentoimasta muiden kaupunkien osalta".

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj vahvisti lähettävänsä valtuuskunnan Serbiaan tutkimaan kiisteltyjä kunnallisvaaleja. Valtuuskunta lähetetään lähipäivinä. Etyjin apua pyysi Jugoslavian ulkoministeri Milan Milutinovic viime viikolla.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.