Milloin viimeksi pesit rätin? Siivousvälineetkin vaativat puhdistusta

Siivousvälineiden perusteellinen puhdistus on syytä tehdä säännöllisesti, sillä se pidentää niiden käyttöikää, muistuttaa siivous.info-sivusto. 

Siivousliinat tulee huuhdella huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen ja kuivata sen jälkeen ilmavasti, jotta rätti ei ala haista. Huuhtelun lisäksi liinat tulee pestä ajoittain tekstiilin merkintöjen asettamien rajoitusten mukaisesti. Vaikka liinalla pyyhittäisiin vain pölyjä, kertyy siihen ajan myötä pölyä ja likaa, mikä johtaa siihen, ettei liina lopulta enää sido pölyä vaan lähinnä siirtää sitä paikasta toiseen.

Likaiset siivousliinat on hyvä pestä joko käsin tai omana koneellisenaan, sillä liinoista irtoava lika saattaa jossain tilanteissa tarttua muuhun pyykkiin.

Yleensä esimerkiksi mikrokuituliinoissa pesuohje on 40–60 astetta. Erittäin likainen liina voi kuitenkin vaatia korkeammankin lämpötilan puhdistuakseen kunnolla. Korkeissa lämpötiloissa liina taas saattaa kutistua pesukoneessa, joten varminta onkin pestä liina säännöllisesti, jotta se ei pääse likaantumaan liikaa.

Älä käytä huuhteluainetta siivousliinojen pesussa. 

Lähde: siivous.info

Lue myös:

    Uusimmat