Helsinkiläisessä kauppakeskuksessa on yksi erityinen kerros – "Ihmiset ovat ottaneet sen innostuneesti vastaan"

Tältä näyttää Redin kiertotalouskerroksessa – tarjolla vain second hand -tuotteita 3:33
Tältä Redin kiertotalouskerroksessa näyttää!

Kauppakeskus Redin kolmannessa kerroksessa on tarjolla kierrätystuotteita ja kiertotalouspalveluita. Viiden jälkeen -ohjelma kävi katsomassa, miltä paikan päällä näyttää.

Viiden jälkeen -ohjelma vieraili kauppakeskus Redissä, jonka kolmas kerros on varattu pelkästään kierrätystuotteille kiertotalouden hengessä.

Helsinkiläisen kauppakeskus Redin lehdistötiedotteessa kerrotaan Second Hand Market Arean olevan kiertotalousyritysten keskittymä, jossa tarjolla on kiertotalouden mukaisia tuotteita ja palveluja.

Toimittajamme Salla Hekkala kävi kiertelemässä tällä second hand -tuotteille omistetulla osastolla, joka on ollut käytössä viime viikosta lähtien. Siellä hän haastatteli Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen hankejohtaja Johanna Kohvakkaa, joka kertoi, mitä kaikkea kerroksesta löytyy. Katso yllä olevalta videolta, miltä keroksessa näyttää!

Kiertotalouskerrosta oli toivottu

Kohvakka kertoo vastaanoton olleen todella hyvä. Hän kertoo, että jo heidän neuvotellessaan tiloista kauppakeskus Redin kanssa he saivat kuulla, että asiakkailta tuli paljon toiveita kiertotalouspalveluista.

– Ihmiset ovat ottaneet sen innostuneesti vastaan, Kohvakka sanoo.

Kierrätystavaroita ja muitakin palveluita

Eräässä osassa näkyy perinteistä Kierrätyskeskuksen tavaraa eli muun muassa käytettyjä vaatteita. 

Lisäksi tarjolla on uudemman näköistä päälle pantavaa. Kohvakka kertoo, että tarjolla onkin myös vaatteita ja kenkiä, jotka on valmistettu kierrätysmateriaaleista ja teollisuuden ylijäämästä. Kierrätetystä elektroniikasta tehtyjä tavaroitakin on tarjolla.

Kerroksessa on keräyspiste, jonne voi kiikuttaa omia vaatteita sekä itsemyyntipiste. Lisäksi kiertotalouskerroksesta löytyy vaatevuokraamo ja korjauspalvelu. Mitään uutta ei ole pakko ostaa.

– Se on juuri se kiertotalouden tärkein periaate eli ei käytettäisi uusia luonnonvaroja, vaan jos on pakko käyttää jotakin, niin käytetään tuotteita, jotka eivät kuluta uusia luonnonvaroja, Kohvakka sanoo.

Tulossa kiertotalouden kauppakeskus

Second Hand Market Area kuuluu Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen hallinnoimaan kiertotalouskauppakeskushankkeeseen, kerrotaan kauppakeskus Redin tiedotteessa. Hankkeen tavoitteena on pistää pystyyn ostoskeskus, joka on kokonaan kiertotalouteen perustuva. Se on kaavoitettu Helsingin Koskelaan.

Viiden jälkeen -ohjelmassa Kohvakka kertoo, että ostoskeskus häämöttää tällä hetkellä 5–7 vuoden päässä tulevaisuudessa. Sen vuoksi jo nyt tehdään Redin kolmoskerroksen tapaisia valtauksia olemassa oleviin kauppakeskuksiin.

– Täysin normaali, hieno, tyylikäs ja laadukas kauppakeskus, mutta kaikki toiminnot perustuvat jollain tapaa kiertotalouteen, Kohvakka kuvailee tulevaa ostoskeskusta.

– Katsotaan, mitä siitä saadaan aikaiseksi.

Osittainen lähde: Kauppakeskus Redin tiedote

Lue myös:

    Uusimmat